ADD Ev Sahipliği Yaptı

Atatürkçü Düşünce Derneği Sinop Şubesi Doğu Karadeniz Bölge toplantısına ev sahipliği yaptı.

ADD Ev Sahipliği Yaptı

  Atatürkçü Düşünce Derneği Doğu Karadeniz Bölge toplantısı sonrası yapılan basın açıklamasının metni:

  Sinop Şubemizin ev sahipliğinde 20-21 Eylül 2014 tarihinde, Sinop’ta yapılan Bölge Toplantımız sonunda aşağıdaki hususların kamuoyuyla paylaşılması uygun bulunmuştur.

  19 Mayıs 1989 tarihinde kurulan derneğimizin kuruluş amacı, üstlendiği misyon tüm A.D.D. üyelerince zaten yeterince bilinmektedir.

  Demokrasi, özgürlük, eşit adalet ve anti emperyalist, tam bağımsızlık mücadelesiyle, laik düşünce adına şehitler veren tek derneğin A.D.D. olduğu da bilinmektedir.

  Ülkemizin bugün içine düştüğü güç koşulların nedenlerinden biri, belki de en önemlisi halkımızın, tüm kamu ve yerel yönetimin, kolluk güçlerinin, yargının ve özellikle gençlerimizin, Atatürkçü Düşünceden uzaklaştırılması ve bu konudaki faaliyetlerin halen devam ediyor olmasıdır.

  Bu nedenle, tüm A.D.D. mensuplarının eskiye nazaran çok daha fazla mücadele etmesi tarihi bir zorunluluktur.

  Bölge toplantımızda bu husus özellikle önem arzetmiş ve tüm katılımcılar ve gençlerimiz daha fazla çalışma ve mücadele taahhüdünde bulunmuşlardır.

  Bu bağlamda, aktif faaliyetlerimizin dinamizmini oluşturacak olan gençlerimiz, bölge toplantımızda çoğunluk olarak yerlerini almışlardır. Gerek bölge sorumlumuz ve gerekse Genel Merkez yöneticilerimiz ifade ve beyanlarında, söylemlerinde; A.D.D. bünyesinde bir yeni gençlik yapılanmasının başlaması hususunda kararlılıklarını ifade etmişlerdir.

  Diğer yandan gençlerimizin, Şube ve Genel Merkez yöneticilerinden talepleri değerlendirilerek; ülke genelinde yaygın bir gençlik hareketinin başlatılması, bölgeler bazında gençlik sorumlularının süratle belirlenmesi, Bölge temsilcilerinden Genel Merkeze önerilen gençlerimizden, Genel Merkez Gençlik Merkezine temsilci alınması, bu gençlik merkezi mensuplarının gerek şubelerinde, gerek bölge toplantılarında ve gerekse Genel Merkez bazında profesyonel A.D.D. yöneticilerince eğitilmesi, örgütlenme konularında bilgilendirilmeleri, Lise ve Üniversite faaliyetlerinin desteklenmesi, eğitim, etüd gibi çalışmalarına destek sağlanması,

  Derneğimizin, bugün ülkemizde korkunç doğa katliamlarına neden olan; Hes’ler, Termik Santraller, Nükleer Santraller, Siyanürlü altın arama v.b. konularda sessiz ve duyarsız kalmayacağı hususları özellikle ve kararlılıkla ifade edilmiştir.

  Bilinmelidir ki; Karadeniz’in ve ülkemizin doğal ve çevre güzelliğini hala koruyan; kültür, turizm ve tarih şehri, Sinop’ta kurulması planlanan ve yaşam hakkını gasp edecek olan, nükleer santraller konusundaki mücadelede A.D.D. olarak tüm gücümüzle halkımızın yanında olacağız.

  Bize göre çok olumlu ve verimli olan bu toplantıyı düzenleyen Bölge Sorumlumuz ile Sinop Şubemizin Başkan ve Yöneticilerine, Gençlik kollarına ve Sinop halkına A.D.D. mensupları olarak teşekkürlerimizi sunuyor;

  Ülkemizin içinde bulunduğu bu olumsuz durumdan kurtulması için, Tüm A.D.D. mensuplarının, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada aynı azim ve kararlılıkla mücadele edeceğini, bizden önceki demokrasi şehitleri gibi, bu mücadele uğruna, gerekirse canlarını seve, seve vermeye hazır olduklarını bir kez daha kamuoyuyla paylaşırız.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 10:57
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER