Adına Yakışır Kutlama

Cumhuriyetimizin 89. yıl kutlamaları büyük bir katılım ve coşku ile gerçekleştirildi.

Adına Yakışır Kutlama

  Atatürk Meydanında gerçekleştirilen kutlamalara Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Doğan Çetin, protokola dahil daire amirleri, siyasi parti ve dernek temsilcileri, okulların öğretmen ve öğrencileri ile coşkulu bir vatandaş topluluğu katıldı.

  Tören saat:10.00’ da protokolün tören alanında yerlerini almaları ile başladı.

Sunucunun kutlamaları açış konuşmasından sonra; Kaymakam Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kıraslan ve Belediye Başkanı Osman Belovacıklı birlikte öğrencilerin ve halkın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladılar.

  1 dakikalık saygı duruşunun ardından, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni M. Ali Diri yönetiminde İstiklal Marşımız okundu ve şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Kaymakam Metin Kubilay tarafından yapıldı. Kaymakam konuşmasında; Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugününe kadar geçirdiği aşamalar hakkında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ten de Cumhuriyet’le ilgili veciz cümlelerle örnekler vererek bilgiler verdi. Atatürk’ ün Cumhuriyetin bekçileri olarak gençlere verdiği görev ve duyduğu güvene vurgular yaptı. Cumhuriyet rejiminin erdemlerine dikkat çekti.

Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Nevra Arslan’ ın “haritası olmayan hazine” isimli Cumhuriyetin dünü ve bugünün vurgulandığı duygulu konuşmasının ardından, 2011-2012 yılı İstiklal Marşını ezbere okuma yarışması İl 1.si Kader Tütüncü İstiklal Marşımızın tamamını ezbere okunması duygulu anlar yaşatırken büyük alkış aldı. Cumhuriyet konulu şiirini Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğrencisi Görkem Sarıca’ nın okumasının ardından, Gerze Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi beğeni ile izlenen folklor gösterilerini sundular.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yıldönümü törene katılan okulların resmi geçit töreni ile sona erdi.



































































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2012, 13:57
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER