Ahşap Sanatı Gün Işığına Çıkarılıyor

Uzun ve sabırlı bir eğitim gerektiren, klasik el sanatlarının en önemli dallarından biri olan Ahşap Yakma kursuna olan ilgi gün geçtikçe büyüyor.

Ahşap Sanatı Gün Işığına Çıkarılıyor

Gerze Halk Eğitim Merkezi tarafından yaklaşık iki ay önce açılan ahşap yakma kursu ile unutulmaya yüz tutmuş el sanatları maharetli eller sayesinde hayat buluyor. Kurs Öğretmeni Yasemin Tunç’tan ahşap sanatının incelikleri hakkında detaylı bilgi edinmek için kursu ziyaret ettik. Ziyarete Gerze Kaymakamı Murat Güven,Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ve Gerze İlçe Halk Eğitimi Müdürü Nazım Aksu katıldı.

 Gerze Kaymakamı Murat Güven Ahşap Yakma, el sanatları teknolojisi ve giyim üretim teknolojisi kurs öğretmenlerinden detaylı bilgi edinerek kursiyerler ile bire bir sohbet etti. Ziyaret esnasında Ahşap Yakma Kursu kursiyeri Kaymakam Murat Güven’e ilçemizdeki tarihi Yakup Ağa Konağı’nın ahşap yakma resmini hediye etti.

Yasemin Tunç,” Ahşap yakma sanatı ortaya ısı çıkartan herhangi bir uygun alet ya da makine aracılığıyla ahşabı yakma işlemidir. Ahşabın yakılmasında genelde havya kullanıyoruz. Havyanın ısınsa göre değişik tonlar elde ediyoruz. Kopya kâğıdıyla ağaca geçirilen desenin ana hatları ısı ile yakılır, daha sonra gölgelendirmeler yapılarak desenin tamamı ortaya çıkmış olur.

 Bu sene ilk kez açılan ahşap yakma kursu 19 öğrencisi ile derslerine devam ediyor.  İŞKUR’un Meslek Geliştirme Kursları kapsamında açılan ahşap yakma sanatı halkımız tarafından büyük ilgi gördü. Kursiyerlerimiz büyük bir hevesle çalışıyor. Her gün biraz daha tecrübelenen kursiyerlerimin çalışmaları gurur verici. Ateşle resim yapan hanımlar bu alanda kendilerini daha da geliştirmek yolundalar. Gerze ve Sinop’un kültürel değerlerini işlediğimiz tablolar dışında, evlerimizi iş yerlerimizi süsleyen kişiye özel hediyelikler, mumluklar ve tepsiler çalışmalarımız arasındadır. Gerze Halk Eğitim Merkezi olarak açılan kursumuz sayesinde hanımlarımız hem bir sanat öğrenmiş olup hem de para kazanarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. İlerleyen zamanlarda ahşap yakma sanatını kâğıt rölyef ve taş boyama sanatı gibi diğer el sanatları çalışmalarıyla birleştirip ortaya özgün eserler çıkarmaya devam edeceğiz. Kursumuz üç gün sonra sona erecek. İkinci dönem kurslarımız için kayıtlar başladı. Katılmak isteyen 7’den 70’e herkese kaliteli eğitimin tek adresi Gerze Halk Eğitim Merkezi’ne bekleriz.” dedi.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2017, 15:52
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER