Akıllı sayaçlar doğru çalışıyormu?

Ucuz elektrik için akıllı sayaç yetmez abonelik tarifesinide değiştirmek gerekir.

Akıllı sayaçlar doğru çalışıyormu?

  Gerze YEDAŞ yetkililerinden edinilen bilgiye göre Akıllı sayaçların sağladığı ucuzluktan faydalanmak için Gerze YEDAŞ İşletme Şefliğine başvurulması ve tarifenin değiştirilmesi gerekiyor. Aksi taktirde dağıtım şirketi normal fiyattan ücretlendirme yapmaya devam ettiği için sayaç değişse bile fatura değişmiyor.

 Elektronik sayaçlar 06.00-17.00,    17.00-22.00,     22.00-06.00 saatleri arası olmak üzere 3 zamanlı tarife ile çalışmaktadır. Buna göre en ucuz tarife 22.00 – 06.00 saatleri arasında işliyor, bu durumdan haberi olmayan vatandaşlar ise Akıllı sayaç taktım elektriği ucuz kullanıyorum yanılgısı içersinde elektriği pahallı kullanmaya devam ediyor. Uygulanan yönetmeliğin en önemli ayaklarından biride gece ve gündüz elektrik tüketimini ayırt etmeye yarayan akıllı sayaç uygulaması oluşturuyor. Çift tarife gereği Gerze YEDAŞ. İşletme Şefliği tarafından kayıt altına alınan akıllı sayaç aboneler elektrikli ev aletlerini gece kullanmaları durumunda daha az fatura ödemektedir.

Gece tarifesi faturayı yarı yarıya düşürüyor.

Akıllı sayaçların diğer sayaçlara göre iki farkı bulunuyor:

1.      Elektronik ekrana sahip olması

2.      Günün farklı saatlerinde ne kadar elektrik enerjisi kullandığını rapor etmesi.

Analog saatlerde tüketilen elektrik bir zaman ayrımına tabi tutulmaksızın toplam bir değer olarak faturada belirtiyor.

Oysa akıllı sayaç faturayı sabah, akşam ve gece saatleri olmak üzere tüketimi üç aşamaya ayrılmış olarak göstermektedir.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2012, 17:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
şimşir
şimşir - 12 yıl Önce

yedaş akıllı saatlerl takıyor. parasını abonelerden alıyor almsınada abonelere ait olan eski saatleri söküp kimlere satıyor acaba.sayın yedaş şefi lütfen söküp aldığınız saatleri sahiplerine iade edin tabiki birilerine satmadıysanız

banner381
SIRADAKİ HABER