Akıncı’dan Basın Açıklaması

TEÇ-sen İl Başkanı Hakan, “Akıncı Hukuksuzluklar İçinde Yüzen Şehir Sinop” başlıklı Basın açıklaması yayınladı.

Akıncı’dan Basın Açıklaması

HUKUKSUZLUKLAR İÇİNDE; YÜZEN ŞEHİR SİNOP

Saygıdeğer Sinop halkı ve güzide basınımız!

Biz Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası olarak bu hukuksuzlukları konuşmaktan yazmaktan bıktık, sizler de aynı şeyleri bizlerden dinlemekten usandınız. Ama hala İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yaptıkları hukuksuz, haksız, insanlık dışı uygulamalardan vazgeçmeyen yönetici kadrosuyla karşı karşıyayız. Özü, sözü bir olmayan hukuk katilleri tüm hızlarıyla çalışmalarına devam ederken, tabii ki bizler susmayacağız.

Biz sendika olarak, her zaman Demokratik Hukuk Devletinin üstünlüğüne inandık. Uğradığımız haksızlıklar karşısındaki tüm mücadelemizi hukuk kuralları çerçevesinde yürütmemize rağmen, sürekli hukuksuz ve keyfi uygulamalara maruz kaldık. İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, kontrol ve denetim mekanizması görevi yapan, Maarif Müfettişleri Başkanlığı da, görevleri gereği adaletin ve hukukun yanında olmaları gerekirken, idarenin inisiyatif ve takdirleri ile yapmış oldukları hukuksuz uygulamaları örtbas etme yolunu seçmişlerdir.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yıllarını eğitim öğretim için harcamış, eğitim çalışanlarının nasıl tasfiye edildiği tüm kamuoyunca bilinmektedir. Akabinde okul müdürlerinin görevden alınması, yerlerine yenilerinin atanmasında ki süreç ve şu an devam eden müdür yardımcılarının atanma süreci. Hukuk katillerinin ne denli sistematik ve kararlı bir şekilde çalıştıklarının apaçık bir ispatıdır.

Şimdi sizlere hukuk katillerinin saçmalıklarından, bir demet sunmaya çalışacağım; Nereden başlayacağımı bilememekle, hukuk literatürümüze yeni girmiş iki kelime ile konuya girmek istiyorum. “İNİSİYATİF ve TAKDİR” Evet, artık İlimiz eğitim çalışanları hukuk ile değil, Sayın Vali dahil tüm amirlerimizin inisiyatifi ya da takdiri ile idare edilmektedir. Halbuki anayasamız ve hukuk kurallarımız, Devlet yönetiminde hiçbir amire inisiyatif ya da takdir kullanma hakkı vermemektedir, çünkü kurumlar inisiyatif ya da takdir ile değil Anayasal düzeni korumak adına kanunlarla idare edilir.

Hukuk katillerinin, yaptıkları tüm hukuksuzlukları, kanunsuzlukları, hatta Anayasayı bile hiçe sayan uygulamaları kendilerine sorulduğunda aldığımız cevap “benim inisiyatifimde, müdür beyin inisiyatifi ya da sayın valinin takdirinde” şeklindedir. Yapılan keyfi uygulamalar neticesinde, sendikamızca yapılan yazılı ve sözlü başvurulara verilen cevaplar, yan yana getirildiğinde bile bir birleriyle çelişir durumdadır. Yani inisiyatifleri ve lütfettikleri takdirleri bile günü gününü tutmamaktadır.

 

Yaklaşık üç ay önce Müdürlüğümüz personelinin sırf sendikaları nedeniyle kurum dışına, hiçbir mevzuatta yer almayan yöntemlerle görevlendirilmeleri yapıldığında, sendikamız İl başkanı, sendikamız yönetim kurulu üyesi bir arkadaşımız ile işyeri sendika temsilcimizde, bu görevlendirmelerden nasiplerini almışlardır.

 

 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun 18. Maddesinde;

“Kamu görevlileri, iş saatleri dışında veya işverenin izni ile iş saatleri içinde sendika veya konfederasyonların bu Kanunda belirtilen faaliyetlerine katılmalarından dolayı farklı bir işleme tabi tutulamaz ve görevlerine son verilemez. Kamu işvereni, işyeri sendika temsilcisi, sendika işyeri temsilcisi, sendika il ve ilçe temsilcisi ile sendika ve sendika şube yöneticilerinin işyerini sebebini açık ve kesin şekilde belirtmedikçe değiştirilemez.” hükmü yer almasına ve inisiyatif ve takdir sahiplerini bu durum yazılı ve sözlü bildirilmesine rağmen kaale alınmamış, verilen cevapta tahmin ettiğiniz gibi “Vali beyin takdiri” olmuştur.

 

            Hele ki, işyeri sendika temsilcimiz Aydın EKİCİ’ ye yapılan muamele yıllar önce izlediğim “Yaşar ne yaşar ne yaşamaz” adlı tiyatro oyununu aratmayacak türden trajikomik bir hal almıştır. Üç aydır arkadaşımızın ne görev yeri ne de görevi belirlenmeyerek, kendisine idarenin işine geldiği gibi muamele yapılması, saçma sapan soruşturmalar açılması psikolojik baskı değilse, nedir?

 

Yani Hukuksuzluklar İçinde Yüzen Şehir Sinop’ da kanunlar değil, “inisiyatifler ve takdirler” ağır basmaktadır.

 

            Sendika olarak başlattığımız hukuki süreç tüm hızıyla sürerken, başta Sayın Vali olmak üzere, tüm idarecileri kanunlara uymaya davet ediyoruz. Artık sabrımızı sınamayın çünkü kalmadı, bizi de inisiyatif kullanmaya zorlamayın.

 

“Zalimler için, yaşasın cehennem!”

       Hakan AKINCI

 TEÇ-SEN İL BAŞKANLIĞI

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 17:05

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER