Akonda Ruhu Canlanıyor.

Gerze’nin ilk kafeteryası Akonda’nın girişimcilik ruhu, Piretün’le ivme kazanacak.

Akonda Ruhu Canlanıyor.

1988 yılında Gerze’de ilk kafeteryayı Akonda adıyla açan Ahmet Uyanıksoy, bu defa çıtayı çok yükseklere koyuyor.

Dünyanın farklı ülkelerinde sürdürdüğü profesyonel iş yaşamını artık Gerze’de kendi şirketinde sürdürmek ve tecrübelerini, kazanımlarını Gerze ile paylaşmak isteyen Uyanıksoy, Akonda Turizm, İnşaat, Tarım ve Hayvancılık ithalat ihracat Limited Şirketini kurdu.

Doğayla barışık, çağdaş yaşam ilkesiyle hareket ettiğini söyleyen Ahmet Uyanıksoy, yaptıklarını ve yapacaklarını şöyle anlattı:

“İlk 2013 yılında Zeytin Evler 1 projesiyle yola çıktım. Kısa bir zamanda tamamladığım ve sahiplerine teslim ettiğim inşaatın ikinci aşamasını da bu yıl Ekim ayında tamamlayıp teslim edeceğim. Kurduğum şirket aynı zamanda yüzme havuzu ve bahçe düzenlemesi yaparken, Foxx ve DNZ gibi alanında lider markaların bayiliğini yapmaktayız. En gözde projemizde Gerze’ye villa tarzı evler kazandırmak olacak.

Akonda, tarım alanında özellikle süs bitkileri ve çiçekçilik konusunda hem şehrin güzelliğini hem de çiçeğe olan ilgiyi artırmak amacıyla yapılan deneme üretimleri ile Karadeniz iklimine uygun farklı ve değerli bitkilerin Gerze florasına kazandırmak için çalışmaktadır. Bu kapsamda 2015 yılında kinoa deneme üretimleri başlamıştır. Kokulu üzüm yetiştirmek üzere uygun arazi planlaması da yapılmıştır.

Şirketimizin göz bebeği ve olmazsa olmazı Turizm yatırımlarıdır. Karadeniz ve özellikle Gerze’nin turizm yatırımlarını geliştirmeyi hedefliyoruz. Akonda, sadece yeme içme sektöründe değil, Gerze’nin tanıtımına  hizmet edecek ve uluslararası bir turizm merkezi olmasını hedefleyen konaklama ve doğal alan yatırımlarında çalışmalarına devam edecektir .

Bunun ilk örneği Mayıs 2015’te, Değirmenler mevkiinde hizmete açtığımız PİRETÜN Bahçesidir. Serpme köy kahvaltısı ve geniş menüsüyle hizmet veren bahçenin Limonatası ve Tiriliçe tatlısı tam anlamıyla ağızlara layık damak lezzeti vermektedir.”

 

Biz de Gerze Gündem Haber olarak Gerze’ye kazandırdıklarından dolayı Ahmet Uyanıksoy’a teşekkür ediyoruz. Gerze için çabalayan bütün girişimcilere sahip çıkacağımızı ve destek olacağımızı tüm kamu oyuna bildiriyoruz.








































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 15:55

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 9 yıl Önce

tek kelime mükemmel fıatlar olsun mekan olsun on numara Allah bol kazançlar nasip etsin

çiçekci kız
çiçekci kız - 9 yıl Önce

ben yazları geldiğimde piretun bahçesine mutlaka uğrayacağım.menüsü kalitesi güleryüzlü, personel ve eşssiz manzarası muhteşem....akonda piretün çiçekler hatta yaptığı binadaki ağaçlarla bile doğal farklılığını ortaya koymuş.tebrik ederim,keşke bu yatırımcıların sayısı artsa.tüm i̇şleri̇ni̇zde kolayliklar di̇ler ,tüm bu hassasi̇yeti̇ni̇z i̇çi̇n teşekkür ederi̇z.

SMMM Cumhur ÇETİN
SMMM Cumhur ÇETİN - 9 yıl Önce

ahmet abi yine çok özel bir mekan kazandırmış gerzeye...tebrik ediyorum...

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 9 yıl Önce

i̇nanin fotoğraflara bi̇r,bi̇r baktim...ahmet bey gerçektende çok ci̇ddi̇ bi̇r yatirimda bulunmuş..i̇lk önce onu tebri̇k etmeden geçemi̇yeceği̇m...hari̇ka olmuş,konumuda bi̇r o kadar hari̇ka....i̇nşAllah gerzeyue tanidiklarim ve i̇stanbuldan turi̇st olarak gelen zi̇yeretçi̇lere buraya gi̇tmeleri̇ gerekti̇ği̇ hsusunu hatirlatacağim...gerçektende yüz aki bi̇r yatirim... Allah nasi̇p ederse temmuz ayin sonlarina doğru n bende gerzede olacağim...param nasi̇p olsun i̇steri̇m,orada gezmek,orada oturmak i̇steri̇m....başarilariniz dai̇m olsun Allah utandirmasin i̇nşAllah..saygilarimla....

gerze sever
gerze sever - 9 yıl Önce

farklı ve güzel bir mekan.huzurun ve manzaranın gerze de ki adı.

ben
ben - 9 yıl Önce

muhteşem mutlaka görülmeli,ahmet bey'e teşekkürler.gerze'nin bunlara ihtiyacı var .

grz
grz - 9 yıl Önce

bu yer tam olarak nerede yol tarifi alabilirmiyim
Editör Notu: Değirmenler bölgesindeki öğretmen evleri tarafı değil sağ tarafki Tiyir köyü girişi. tabela mevcut.

banner381
SIRADAKİ HABER