Ali Rıza Karasoy; Susaklara Hayat Veren Adam

Ali Hocanın el emeği şahaserler, görücüye çıktı, alıcılarını bekliyor.

Ali Rıza Karasoy; Susaklara Hayat Veren Adam

Halk arasında adına “susak” denen, ve patavatsız insanlar için de kullanılan su kabağını bilirsiniz. Çok ta uzak olmayan geçmişte, bilhassa köylerimizde çeşmelerde su içmek ve de hamam tası olarak kullanılan susaklar emekli Ali Rıza Karasoy’un elinde adeta bir sanat eserine dönüşüyor.

Ali Hoca, hobi olarak başladığı ve başlangıçta dostlarına hediye ettiği susakları tamamen kuruduktan sonra önce, pürüzlerinden arındırmak için zımparalıyor, daha sonraki aşamada taraftarı olduğunuz takımın amlemini ve sembolü olan hayvan veya nesneyi kalemle susağın üzerine çiziyor, son aşamada da yağlı boya ile takımınızın renklerine boyayarak onlara hayat veriyor. Size de onu evinizin başköşesine koymak kalıyor.

Çalışmaları ile ilgili olarak kendisi ile görüştüğümüz Ali Rıza Karasoy(Ali Hoca) artan talep üzerine hobimi aile bütçesine katkıya çevirdim. Bilhassa İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki Gerzeli dostlara gönderdiğim susaklar, bilhassa fanatik takım taraftarları arasında oldukça ilgi görüyor.” dedi.

Takımınızın renklerine boyanmış susaklardan temin etmek istiyorsanız İskele caddesindeki Ganyan-Bara uğramanız yeterli.









Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 17:51

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER