Almanya’dan Sinop’a direkt uçuş başlayacak

Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER) Başkanı Ali Çalışkan, Avrupalı Sinopluların yıllardır talep ettikleri Almanya’dan Sinop’a direkt uçuşların Temmuz ve Ağustos aylarında başlayacağını belirtti.

Almanya’dan Sinop’a direkt uçuş başlayacak

Avrupalı Sinopluların Almanya’dan direkt Sinop’a uçuş isteğini her platformda güçlü bir şekilde seslendiren Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin çağrısı karşılık buluyor.

ASİDER’in ve Avrupa Sinopluların, Almanya’dan Sinop’a direkt uçuş taleplerine büyük destek veren Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salim Akbaş, Almanya-Sinop charter seferleri için Pegasus firması ile yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlandığını söyledi. Başkan Akbaş, “ Pegasus firmasında 14 kişiden oluşan yönetici konumunda bir heyet ilimize gelmişti. Kendileri ile bir buluşma gerçekleştirdik ve Avrupa’dan direkt uçuş için taleplerimizi ilettik. Bu konuda çalışmalarımızı kendilerine ifade ettik. Çok olumlu bir tepki aldık. Talebimizi hayat geçirebileceklerini ifade ettiler. Bu konuda çalışmalara başladık. Umarım, Temmuz ve Ağustos ayında ilk uçuşumuz geçekleşir” diye konuştu.

AVRUPA’DA 200 BİN SİNOPLU YAŞIYOR

Avrupa’nın değişik kentlerinde 200 bine yakın Sinoplunun yaşadığının altını çizen ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, “Avrupalı Sinopluların Almanya’dan Sinop’a direkt uçuş konusunda yıllardır gelen bir talebi vardı. Bizler bu talebi her platformda dile getirdik. Bizlere bu konuda en büyük desteği Sinop Ticaret ve Sanayi Odası verdi. Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Salim Akbaş güçlü bir şekilde Avrupa Sinoplularının isteğini dile getirdi. Gelinen nokta bize çok mutlu etti. Bizler sabırsızlıkla bu direkt uçuşları bekliyoruz. Almanya’dan Sinop’umuza direkt uçuşlar Sinoplumuza ve Sinop ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Vitrin Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sevım Gürsoy
Sevım Gürsoy - 5 yıl Önce

Cok sevındım sınop lu gurbetcılere ve Pegasus uçak kurulusuna hayırlı olsun tskler

Fatma Özdemir
Fatma Özdemir - 5 yıl Önce

Emeği Geçenlereden Allah Razı olsun çok Sevindim

Öz gerzeli
Öz gerzeli - 5 yıl Önce

Ya bu kadar palavra olmaz 200 bin Sinoplu varmışta sanki İstanbul'dan geliyor yolcular Pegasus bu işe girmez çünkü kar edemez ancak aktarmalı olur bu seferler

banner381
SIRADAKİ HABER