Amatör Balıkçılar Yarıştı

Levrek yarışı için yine Gerze Sahilini tercih ettiler.

Amatör Balıkçılar Yarıştı

Samsun Amatör Dost Balıkçılar ve Doğayı Koruma Derneği(SAMBAD) tarafından 9-10 Eylül 2017 tarihlerinde Gerze’de Levrek yakalama etkinliği yapıldı. Etkinlik Samsun'da yaşayan ve olta balıkçılığı ile ilgilenen vatandaşlarımızın bir araya gelerek dostluk ve birliktelik içinde hoş zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla yapılıyor.

Etkinliğe çeşitli yaş ve meslek guruplarından bay, bayan yaklaşık 215 kişinin kayıt olduğu, 157 kişinin katıldığı ve yaklaşık 4 saat süren balık yakalama etkinliği süresince etkinlikte 7 adet balık yakalanmış 3 adet balık limit altı olduğu için ait olduğu yere salınmıştır. Dereceye giren katılımcılar;

1 - 43 cm Levrek – Mustafa Altınkök

2 - 38 cm Levrek – Recep Karaman

3 - 34 cm Levrek – Kasım Gürses

4 - 26 cm Eşkina – İbrahim Üresin

Dernek Başkanı Ergin DEMİROĞLU, “Bugün burada birlikteliğe ve dostluğa olta attık. Aslında kaybedenin olmadığı çok güzel bir yarışma gerçekleştirdik. Her şeyden önemlisi de Amatör Balıkçılığın geleceği adına umut taşıyan bir adım daha atmış olduk. Ben inanıyorum ki günler geçtikçe bizlerin taşıdığı sorumluluklar konusunda daha da bilinçleneceğiz. Doğru avlanma yöntemleri, sürdürülebilir avcılık, avcılığa ve avdaşa aynı zamanda doğaya ve çevreye saygı konusunda dağarcığımıza yeni veriler ekledik. SAMBAD olarak her geçen gün daha güzel işlere imza atabilmek için uğraş veriyoruz. Sizlere bize göstermiş olduğunuz ilgi ve vermiş olduğunuz destekten ötürü çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER