Arıcılık Malzemeleri Dağıtıldı.

Arıcılık ve seracılık konulu genç çiftçi projelerinin yatırımları tamamlandı.

Arıcılık Malzemeleri Dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca bu yıl itibariyle uygulamaya konulan "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" kapsamında Arıcılık ve Seracılık konularında destekleme almaya hak kazanan genç çiftçilerimizin projeleri tamamlanmıştır. Projeler kapsamında 3 adet arıcılık ve 3 adet seracılık projesi için toplam 180.000,00 (Yüz Seksen Bin TL) Hibe Ödemesi gerçekleştirilmiştir.

İlçemiz Belören Köyünden 2 ve Mahmuttırı Köyünden 1 genç çiftçimiz için 500’er m2 alana ve basınçlı sulama sistemine sahip toplam 1500m2 örtü altı üretim tesisinin yatırımı gerçekleştirilmiştir.İlçemiz Yenikent Köyünden 2, Bolalı Köyünden 1 olmak için kişi başı 40 arılı kovan ve diğer bütün arıcılık malzemelerinin alımı gerçekleştirilmiştir. Alımlar İlçe Müdürlüğümüz teknik elamanlarınca yerinde yapılan kontrollerle tespit edilmiş olup, çiftçilerimize alımlarla ilgili ödemeler gerçekleştirilmiştir.

  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 Özbay AKKAŞ

İlçe Müdür V.




Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 14:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
i.er
i.er - 7 yıl Önce

türkiyede dikkatimi çeken en önemli konuda arıcıları olduğu bölgelerde doğru dürüst çiçek olmadığı gibi arıcılarda arı bitkileri yetiştirmiyor,onun içindirki pek bal da almıyorum ,bir çok bölgedede 8-10 liradan satılmasıda işin boyutunu gösteriyor.
1960 larda gerze köylerinden gelen ballar müthiş kokulu ve özel lezzetleri vardı en önemlisi ormanlarda ıhlamur kızılcık ağaçları ve yabani çiçeklerin cenneti idi

banner381
SIRADAKİ HABER