Arpacı Burs Vermeye Devam Edeceğiz Dedi.

İSTANBUL- Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Genel Başkanı Keramettin Arpacı, önceki yıllarda olduğu gibi öğrencilere burs verilmeye devam edileceğini söyledi.

Arpacı Burs Vermeye Devam Edeceğiz Dedi.

 SİYAD yönetim kurulu üyeleri, Ataşehir’de bulunan genel merkez binasında Genel Başkan Keramettin Arpacı’nın başkanlığında pazar günü toplandı. Sabah saat 10 00 da kahvaltıyla başlayan toplantı 13 30 da sona erdi.

Sinop Valiliği'nin himayelerinde İstanbul'da 11-14 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan “Feshane Sinop Tanıtım Günleri” ve Valilik tarafından yeni oluşturulan Sinoplu derneklerin içerisinde yer aldığı “Sinop Tanıtım Günleri Platformu” hakkında bilgilendirmenin yapıldığı toplantının ana konuları şunlardan meydana geldi. 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda öğrencilere verilecek burs, şubelerde yapılması planlanan etkinlikler, ticaret komisyonu kurulması, e-ticaret ve organizasyon işleri üzerinde çalışılması, web sitesindeki eksikliklerin tamamlanması ve Sinop Panayırı.

Toplantının açılış konuşmasında Genel Başkan Arpacı şunları söyledi:

“Sinop Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’in daveti üzerine Feshane’de Sinop Tanıtım Günleri konusunu görüşmek üzere İstanbul, Yeniköy’de 01 Eylül 2014 Pazartesi günü tüm dernek başkanları bir araya geldik. Sayın Valimiz, konu hakkında dernek başkanlarının görüşlerini aldı. Görüşme sonunda tüm derneklerin üye olduğu bir komite kuruldu. Komitenin içinden de bir başkan, iki başkan yardımcısı, bir sekretarya görevlendi. Bir de, basın tanıtım işlerinde komiteye yardımcı olması için Sinoplu gazeteci bir arkadaşımızı… Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Osman Çakır bu komitenin Sekretarya görevini yürütecek.  Kendisine buradan başarılar diliyorum.   Valiliğimizin planına göre Feshane’de Sinop Tanıtım Günleri 11-14 Aralık 2014 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. Sinoplu sekiz dernekte bu organizasyona tam destek verecek."

Yeni bir eğitim yılının başında bulunduklarını ifade eden Arpacı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biliyorsunuz, yeni bir eğitim yılına giriyoruz. Bu eğitim döneminde de öğrencilerimize imkanlarımız dahilinde burs vermeye devam edeceğiz. Eğitim Komisyonumuzun, burs vereceğimiz öğrencilerimizle alakalı usul ve esasları kendi arasında görüşerek koşullarını belirlemesi, burs dağıtım planının hazırlanması ve bizlerle paylaşması gerekmektedir.... Daha önceden konuştuğumuz Ticaret Komisyonunun kurulması ve çalışmalara başlamasının zamanı geldiğine inanıyorum. Bu konuyla alakalı olmak üzere neler yapabiliriz, üzerinde çalışalım. Arkadaşlar görüşlerini burada bizlerle paylaşsınlar istiyorum... Değerli arkadaşlar, gündemimizde olan konular şunlardan oluşuyor: 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda öğrencilere verilecek burs, şubelerde yapılması planlanan etkinlikler, ticaret komisyonu kurulması, e-ticaret ve organizasyon işleri üzerinde çalışılması, web sitesindeki eksikliklerin tamamlanması ve Sinop Panayırı. Toplantımızın hayırlı geçmesini diliyorum.”

Yönetim kurulunun toplantıda aldığı kararlara göre SİYAD; önceki yıllarda olduğu gibi öğrencilere burs vermeye devam edecek. 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılında burs verilecek öğrenciler ile ilgili koşulları bünyesinde oluşturduğu Eğitim Komisyonu belirleyecek ve web sitesinde yayınlayacak. Komisyon üyelerince belirlenen şartları üzerinde taşıyan Sinop nüfusuna kayıtlı öğrenciler başvurularını www.siyad.org.tr internet sitesi üzerinden yapacak.

Tüm üyelere hareketlilik ve Sinoplular arasında bir heyecan meydana getireceği düşünülerek çoğu etkinlikler SİYAD’a bağlı şubeler tarafından gerçekleştirilecek. Böylece şubelerin etkinliklerde rol üstlenmesi, sorumluluk alması ve genel merkezle birlikte koordineli çalışılması sağlanmış olacak. Bu kapsamda ilk etkinlik Maltepe şubesi tarafından Eylül ayının sonuna doğru yapılması planlandı. Davetiyeler yakın bir zamanda hazırlanarak Sinoplulara duyurusu yapılacak.  Etkinliklerle, şubelerde hareketlilik meydana getirilmesi, tüm üyelerin birbirleriyle daha yakından tanışması, kaynaşması, arkadaşlık ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

SİYAD’a üye aidatlarının dışında gelir kapısı açmak düşüncesiyle yeni bir komisyon kurulması planlandı. Yeni oluşturulacak SİYAD Ticaret Komisyonu, emlak, sigorta, organizasyon ve ürün pazarlama işlerini yürütecek. Tasarım ve imalatını yaptırdığı yöresel ürünleri elektronik ortamda pazarlayabilecek.

SİYAD yönetim kurulu üyesi ve Ahi Reklam San. Tic. Ltd. Şti. sahibi Yusuf Savaş’ın destekleriyle yeni kurulan SİYAD’ın resmi web sitesinin içeriği gözden geçirilerek eksiklikler kısa zamanda tamamlanarak giderilecek.

Temmuz ayında yapılan olağan aylık toplantıda tehir edilmesine prensip olarak karar verilen Sinop Panayırının, şube başkanlarıyla da yapılan istişareler sonucunda Mayıs 2015 tarihine tehir edilmesi kesinlik kazandı.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 14:35
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER