Aşure İkramı

İçinde bulunduğumuz mübarek Muharrem Ayı münasebetiyle Gerze Belediyesi her sene olduğu vatandaşlara Aşure ikramında bulundu.

Aşure İkramı

Gerze Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aşure Günü’ne Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Jandarma Komutanı Teğmen Bekir Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Şevket Terkan, CHP Gerze İlçe Başkanı Emine İlknur Kara, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle ve Köy Muhtarları, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gelenekselleşen Aşure Günü saat 12 00’da Gerze Belediyesi Kokteyl Bahçesinde gerçekleşirken resmi dairelerde çalışan personelleri nede Aşure getirildi. Aşure ikramı Gerze Belediyesi İmamı Aykut Çakır’ın okuduğu dua ile devam etti.

Belediye Başkanı Osman Belovacıklı; “Muharrem Ayı’nın dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu, böyle önemli zamanlarda vatandaşlar ile birlikte olmanın anlam ve mutluluğunu yaşadığını, her sene olduğu gibi bu sene de Aşure Günü’müzü vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirdik. Muharrem Ayı dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayıdır. Aşure Günü, vatandaşlarımızla kucaklaştığımız ve bir arada olduğumuz önemli ve anlamlı bir gündür. Bu paylaşımı hep birlikte yaşamaktan mutlu olduk. Aşure Günü’nün kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Böyle özel ve müstesna günlerde birlik ve beraberlik duygularını daha iyi kavrıyoruz. Bu vesileyle tüm halkımızın mübarek Muharrem Ayı hayırlara vesile olsun. Kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile biz de Gerze Belediyesi olarak halkımıza Aşure dağıtıyoruz. Böyle bir günde halkımızla birlik ve beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde davetimize katılarak bizleri ziyadesiyle memnun eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin
Hüseyin - 6 yıl Önce

eldiven giymişşsin ama bonen yok

banner381
SIRADAKİ HABER