Ata’ya Saygı ve Nükleere Karşı Ankara’ya Pedal Basacaklar

Gerzeli bisiklet sevdalısı iki genç, Atatürk’e Saygı ve ülkemizde ve dünyada yapılacak nükleer santrallere karşı pedal basacaklar.

Ata’ya Saygı ve Nükleere Karşı Ankara’ya Pedal Basacaklar

  Yeşil Gerze Doğa ve Gençlik Spor Kulübü (2013-GERDAK) ve Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ nın maddi ve manevi destekleri ile Gerzeli bisikletçiler Salih Oğuz ve M. Gürkan Kavak tarafından gerçekleştirilecek tur, 14.05.2015 günü saat: 07.00’de ilçemizden start aldı.

“SİNOP GERZE’DEN ATA’YA SAYGI, SİNOP’TA VE DÜNYADA NÜKLEERE HAYIR” sloganı ile gerçekleştirilecek olan tur, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü unutturmamak ve Sinop’ta yapılmak istenen nükleer santrali şikayet etmek amaçlı yapılacak ve 19 Mayıs 2015 günü Ankara’da Anıtkabirde Atatürk’ün huzurunda sona erecek olması nedeniyle de bir başka anlam taşıyor.

Amaçlarının Ata’ya saygı turu olduğunu belirten Salih Oğuz ve M. Gürkan Kavak, aynı zamanda ülkemizde dünyada yapılması planlanan nükleer santrallere de hayır demek ve kamuoyunun dikkatini bu noktaya çekmek olduğunu ifade ettiler.

Etkinliğe destek olan 2013 GERDAK Yönetim Kurulu Başkanı Birol Sazak yaptığı açıklamada;

“Bu vesile ile İlçemizde bisiklete olan ilgiyi de artırıp bu sporun profesyonelce yapılıp gelişmesi  ve tüm bisiklet sevdalılarını birlikte görmek  için biz Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübü (2013-GERDAK) olarak  bu genç arkadaşlarımızı canı gönülden, her bakımdan destekliyoruz ve Ata’sına ve çevresine duyarlılığın en anlamlı örneklerinden birini veren bu iki gencimizin bu anlamlı yolculuğunda  maddi manevi yardımlarını eksik etmeyen çok değerli  Belediye Başkanımız Osman Belovacıklı’ ya ve kulübümüzün yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Tüm Gerze halkı olarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gibi, Ulu Önderimiz Atatürk tarafından gençlere armağan edilen bayramın haftasında,  gençlerimizin Ata’sına bağlılıkları ve çevresine karşı gösterdikleri duyarlılık için kendilerine kutluyor, bu uzun yolculukta onlara başarılar diliyoruz.














Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 14:08

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
ufuk kıvrak
ufuk kıvrak - 9 yıl Önce

gençlerimizin bu anlamlı etkinliğinden dolayı kutlar, gerzenin diğer gençlerine örnek olmasını dilerim. doğayı seven gençlerin artması dileğiyle.. ankarada yardımcı olabileceğim bir konu olursa telefonunuzu bekliyorum.
ufuk kıvrak
zirve dağcılık ve dsk ankara şube başkanı

banner381
SIRADAKİ HABER