Avrupa'daki Sinoplular beşinci kez 'Çalışkan' dedi

ASİDER 10. dönem olağan genel kurulunda mevcut başkan Ali Çalışkan beşinci kez güven tazeleyerek en uzun süre görev yapan başkan olma unvanını devam ettirdi.

Avrupa'daki Sinoplular beşinci kez 'Çalışkan' dedi

Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER) 10. dönem olağan genel kurulu Almanya'nın Duisburg kentinde yapıldı.

Genel kurulda Almanya genelindeki delegelerin bir kısmı hazır bulunurken, bazı delegeler de vekalet yoluyla seçimlere katıldı. Pandemiden dolayı seçime sadece oy hakkı olan delegeler alındı ve üyeler katılmadı. Başkan Ali Çalışkan’ın selamlama konuşmasıyla başlayan genel kurulun divan heyetinde Cesur Özkaya, Birol Üstün ve Bayram Çetin görev aldı.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ
Seçime geçilmeden önce 11.1 ve 12.2 nolu gündem maddeleri tartışmaya açıldı. Delegelerin aldığı oybirliğiyle "15 üye bir delege seçer" maddesi "5 üye bir delege seçer" olarak değiştirildi. Ayrıca dernek kapandığı takdirde mal varlığı "Alman Kızılhaç Derneği‘ne (DRK) kalır" maddesi de Sinopluların kurduğu cenaze fonu olan "ASİCEN’e kalır" olarak değiştirildi. Bu iki madde noter onayından sonra yürürlüğe girecek. Faaliyet raporu ve mali raporların okunmasından sonra eski yönetim oybirliğiyle aklanarak seçimlere geçildi. Başkanlık için başka aday çıkmayınca Ali Çalışkan tekrar başkanlığa aday gösterildi. Tek aday olarak seçime giren Çalışkan, 21 delegeden 19’unun "evet" oyunu olarak Asider‘in 10. dönem başkanlığına seçildi.

YENİ YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:
Ali Çalışkan başkanlığında oluşan yeni yönetimde şu isimler yer aldı; Cesur Özkaya, Sahra Şahin, Birol Üstün, Erdal Altuntaş, Ecmel Yalçın, Bayram Çetin, Ümit Demircan, Şevket Öztürk, Bayram Çetin ve Resul Polatkan. Yedek üyeliklere ise Ahmet Yıldız, Ercan Altıntaş, Yalçın Altuntaş, Aslan Açıkgöz, Nurettin Can ve İbrahim Çelik. Denetleme Kurulunda ise Yüksel Erdem, Ruşen Özdemir ve Şahin Şentürk görev aldı. ASİDER’in emektarlarından Hüseyin Usta, Mevlüt Aydın ile Selamet Altuntaş yönetimde fahri olarak görevlendirildi.

TEK SİYASETİMİZ SİNOP
Başkan Ali Çalışkan yaptığı konuşmada, güvenlerinden dolayı tüm üyelere ve delegelere teşekkür ederek, korona virüsü dolayısıyla bu yılki genel kurulu buruk geçirdiklerini söyledi. Son bir yılı çok fazla faaliyet olmasa da Sinop ve İstanbul’daki derneklerle irtibatlı olarak geçirdiklerini dile getiren Başkan Çalışkan: "İlk kez yaptığımız kurban kampanyası ile Sinop ve ilçelerinde Almanyalı Sinopluların kurbanlarını, oradaki belediyelerin de desteği ile kestik ve görevli arkadaşlarımız vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Kurban kampanyamız bu yıl da devam edecek“ dedi. „Bizim tek siyasetimiz var. O da Sinop“ diyerek konuşmasına devam eden Başkan Çalışkan, "Amacımız, Sinopluların kimliğini ve aidiyetini güçlü şekilde oluşturmak ve korumaktır. Gençlerimize ve kadınlarımıza dernekte aktif roller vermeye devam edeceğiz. Pandemi bittikten sonra iftar ve Hıdırellez programlarımız devam edecek. Yaptığımız girişimler sonucu Sinop’un Uluslararası Havalimanı olarak gümrük kurulması gerçekleşmişti fakat pandemi dolayısıyla Almanya’dan direk uçuşların yapılmamasından dolayı şimdilik askıya alındı. Sinop Valiliği ile temasa geçerek Sinop’ta bir ASİDER fidanlığı yapma kararı aldık. Avrupa’da yaşayan her Sinoplu'nun dikili bir ağacı olsun istiyoruz. Bununla ilgili detaylı açıklamayı sonra yapacağız" ifadelerini kullandı.

Dilek ve temenniler maddesinde ise delegeler görüş ve önerilerini sundular. Önerilen teklif sonucu 16 kişilik yönetim kurulunun bir sonraki seçimlerde geçerli olmak üzere değiştirilme kararı alındı. "Tüzük değişikliği" maddesi delegelerin oylamasıyla kabul edilerek yönetim kurulu 16 kişiden 7+3 olmak üzere 10’a düşürülmesi kararı alındı.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER