“Bal Gibi” Bir Sezon

Balcı Hoca Erdal Çelebi, 2015 yılının ilk ürünlerini Sivas yaylalarında aldı.

Erdal Çelebi, emekli öğretmen, namı diğer Balcı Erdal Hoca. Gerze’de bal üretimi denildiğinde ilk akla gelen isimlerden, belki de ilki. Emekli olduktan sonra ilçemiz Yenikent köyünde satın aldığı arsası üzerine tamamen kendi el emeği ile yaptığı evini kurmakla başladığı yaşamının içine bal denen her derde deva, sihirli gücü katalı çok uzun yıllar olmuş. Bu işi kulaktan dolma değil, tamamen bilimsel yöntemlerle ve bal üretimindeki en son yenilik ve teknolojiyi kullanarak gerçekleştiriyor.

Balın olmazsa olmazı çiçek. Farklı çeşitli ve çok çiçek türü nerde ise Erdal Hoca orada. Bu konudaki araştırmaları sonucu tespit ettiği Sivas yaylalarında bulduğu kaynağı yıllardır kullanıyor ve petekli-peteksiz, karakovan ve süzme balları üretmek için uzun yıllardır bal sezonunda kovanlarını ve arılarını Sivas’ın yaylalarına taşıyor.

Balcı Erdal Hoca, Sivas’ta 5 Ağustos tarihinde, kovanlardan 2015 yılı ilk ürün çerçevelerini alırken yaptığı açıklamada;  bu yıl çiçek çeşitliliğinin zenginliği nedeniyle son yılların en verimli üretim sezonunu geçirdik ve zamanından bir hafta önce ilk ürünümüzü alıyoruz. İlk kovanımızdan 17 çerçeve bal aldık, bu da sezonun bereketli geçeceğinin göstergesi, bu işin püf noktası önce her işte olduğu gibi yaptığınız işi çok sevmeniz, sonra sabır, sonra da uzun soluklu bir çalışma, tabi işin en önemli boyutu ise de arının ırkı” ifadelerini kullanıyor.

Erdal Hoca ürettiği balları ilçemizde Alişim Tavukçuluktan temin etmeniz ve gönül rahatlığı ile tüketmeniz mümkün.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 12:31

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER