Başkan Aklandı

Belediyenin bir yıllık faaliyeti Meclisçe görüşülerek onaylandı.

Başkan Aklandı

Gerze Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısını yapmak üzere 06 Nisan 2016 günü saat:14.00’de Belediye Meclis Toplantı Salonunda toplandı. Toplantının açılışından önce yaptığı kısa konuşmada Başkan Belovacıklı son günlerde artan terör olaylarında hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet dileyerek, siyasilerin bir an önce gereken önlemleri alarak ölümleri durdurma çağrısı yaptı. Çoğunluğun sağlandığının anlaşılması üzerine, gündeme ilavesi gereken maddenin kabul edilmesi ile gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Bir önceki toplantıda alınan karar özeti oy birliği kabul ve tasdik edildi.

1.Gerze Belediyesinin 2015 yılı faaliyetlerini kapsayan çalışma raporunun görüşülmesine geçilmeden önce başkan makamı Meclis 1. Başkan Vekiline devretti ve faaliyet raporunu okudu, oya sundu ve oy birliği ile tasdikine karar verildi. Bu kararla Belediye Meclisi Belediyenin bir yıllık uygulamalarını yerinde görerek bir anlamda Belediye Başkanına güvenoyu vermiş oldu.

2.Başkanlık Divanı Seçimlerine geçildi. Gizli oy açık tasnif suretiyle yapılan seçimler sonucu;

a)Meclis 1. Başkan Vekilliği görevine İrfan Sağır

b)Meclis 2. Başkan Vekilliği görevine Hayrettin Ergün,

c)Asil Katip Üyeliklere Mustafa Doruk ve Hayrettin Ergün,

d)Yedek Katip Üyeliklere Mustafa Akbaş ve Yücel Yuvacı seçildiler.

3.Yine aynı usül ile yapılan Encümen üyeliği görevlerine İrfan Sağır ve Arif Recep Gürses seçildiler.

4.İhtisas Ko5misyonu Üyelikleri seçimlerine geçildi. Açık oyla yapılan seçimler sonucu;

a)İmar ve Bayındırlık Komisyonunun, Dursun Kaptan, Mustafa Çelik, Mustafa Akbaş, İrfan Sağır ve Arif Recep Gürses’ten,

b)Plan ve Bütçe Komisyonunun ise; Ramazan Demircan, Yücel Yuvacı ve Gülnur Özden’den oluşturulmasına oy birliği ile karar verildi.

5. Belediyenin  İcra ve Tahsilat servislerinde çalıştırılmak üzere, 4 yıllık işletme ve iktisat mezunu, İngilizce bilen 2 adet sözleşmeli personel çalıştırılmasına oy çokluğu ile karar verildi.

6.Kent mezarlığı yapılmak üzere yer satın alınması için Meclisçe Belediye Başkanına yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.

7.Kent mezarlığı yapılmak üzere resmi kurumlardan taşınmaz tahsisi için talepte bulunulmasına oy birliği ile karar verildi.

8.Dereyeri mevkiindeki otopark alanının çevresindeki yola 56 sokak isminin verilmesine oy birliği ile karar verildi.

8.Yaşamı süresince yaptığı sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde Gerze Belediyesine her türlü desteğini her koşulda sunan, geçtiğimiz aylarda aramızdan ayrılan öğretmen Sedat Işıdı’nın anısının yaşatılması için, İlçemiz Kültür ve Sanat Merkezine “Gerze Belediyesi Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi “ adı verilmesine oy birliği ile karar verildi.

10-11)Dolgu imar planı değişiklikleri ile ilgili taleplerin imar ve bayındırlık komisyonuna sevk edilmesine oy birliği ile karar verildi.

12.Yangın evlerinde daha önce tek tip olarak uygulanmasına karar verilen dış cephe projelerinin, yapı nizamlarına göre 3 tip olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi.

Ek gündem: Belediyece İller bankasına yaptırılmış olan ilave ve revizyon imar planının onaylanmasına oy birliği ile karar verildi.

Gelecek toplantının 04 Mayıs 2016 tarihinde yapılmasına oy birliği ile karar verilerek toplantı sonlandırıldı.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 16:55

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
GERZELİ
GERZELİ - 8 yıl Önce

karası mı vardı ki aklansın sayın editör....

BELEDIYECİ
BELEDIYECİ - 8 yıl Önce

baskan bir suçtan yargilaniyorduda berat mı etti nasıl saçma bir başlık bu yaa...

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

bir başkanin içraatlarinin onaylanmasidir bu olay..bunun ötesinde herhangi bir şey değildir..bu olay tüm belediyelerde olan bir uygulamadir...elbette bir belediye başkaninin bütcesinin oany görmeside o belediye başkanı içinhayati önme arzetmektedir...onaylanmadı takdirde zaten belediye başkanlığıda düşecektir...buda zaten belediye başkanı secilen yerlerde genelde beldiye başkanının mensubu olduğu partiden çok sayıda meclis üyesi olacağı için illaki onaylanacaktır..kaldırıyorsunuz elinizi, birde indiridinizmi oldu bitti...bu her belediyede böyledir,çoğunluğunuz varsa hemen,hemen herşey kabul görür...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cema.kar.
cema.kar. - 8 yıl Önce

isinize gelen yazilari veya yorumlari yayinliyorsunuz.legonuzdaki tarafsizlik, yanlis isz. ideolojik yayinlar veya taraflisiniz. hürriyet gazetesi gibi toplumu yaniltmayin. oldugunuz gibi gözükün. yeter. yani kimin kim oldugunu fikirlerinin ne oldugunu saptirmadan bilelim.
Editör Notu: sayın okuyucumuz küfür vr hakaret içermeyen yayınlanmamış her hangi bir yorum yok. ilginize teşekkür ederim.

banner381
SIRADAKİ HABER