Başkan Belovacıklı’dan Doğalgaz Açıklaması

Gerze’nin enerji yatırımlarından payını alması ile ilgili olarak bilgilendirdi.

Başkan Belovacıklı’dan Doğalgaz Açıklaması

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ilçemize doğalgaz gelmesi ile ilgili bir açıklama yaptı. Belovacıklı, “ Gerze’nin doğalgaz ile buluşması için 2012 senesinde gerekli adımları bizzat kendim atmış bulunuyorum. Sinop ve hiçbir ilçesi doğalgaz alamazken tamamen kendi emeğimle ilçemize doğalgaz gelmesini hizmet programına aldırdım. 2012’nin Nisan ayında da 112 kilometrelik Sinop doğalgaz hattının yapımına başlandı. Bunun sonucunda da aynı yıl Gerze ve Sinop’un doğalgaz lisansı ihalesi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK) Başkanlığınca ilana çıkarıldı. Doğalgaz dağıtım ihalesinin Akmercan Enerji Grubu ile imzalanmasının ardından ihalenin tamamlanması ile altyapı yatırımları belediyemiz tarafından yapıldı.

Süreç geçtiğimiz sene Atatürk Mahallesinde başlayan altyapı çalışması ile Mahmuttırı ve Türkmenoğlu köyleri arasına basınç düşürme istasyonu inşa edilmesiyle devam etti. Geçtiğimiz hafta Atatürk Mahallesi Muhtarımızın evinde Belediye Meclis üyelerimizle birlikte doğalgaz ile ilk kahvelerimizi içmenin gururunu yaşadık. Dolayısıyla sürdürülen çalışmaları herhangi bir siyasi parti veya mensubunun üstlenmesi doğru değildir.

Sinop’un en çok ziyaret edilen ilçelerinden Gerze’nin bu hizmetten faydalanması çok önemliydi. Altyapı çalışmaları neticesinde 2019 senesinin sonuna kadar ilçemizde doğalgaz kullanmayan ev kalmayacak. Vatandaşlarımız doğalgaz tesisatının yapılmasının ardından abonelik işlemlerini gerçekleştirdikten sonra bir hafta içerisinde doğalgazı açılacak. Gerze’mize hayırlı uğurlu olsun.

 EPDK, Türkiye’nin Güneydoğu illeri ağırlıklı olmakla birlikte 2012 senesinde Artvin, Şırnak, Hakkari, Ağrı, Iğdır, Mardin, Bitlis, Bingöl, Muş, Sinop ve Tunceli ile Doğubeyazıt, Güroymak, Tatvan, Kızıltepe, Gerze olmak üzere 11 il ve 5 ilçede yaklaşık bir milyon kişiye doğalgaz ulaştırmak için harekete geçmişti.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
nasiiiii........
nasiiiii........ - 6 yıl Önce

teşekkür başkan

gerzeli
gerzeli - 6 yıl Önce

altyapıyı belediye yapmayıpta kim yapacaktı

,,,,
,,,, - 6 yıl Önce

başka bir sözün başkan..

banner381
SIRADAKİ HABER