Başkan Seçiyorlar.

Okul Öğrenci Meclisi Başkanlarını seçtiler.

Başkan Seçiyorlar.

İlçemizdeki tüm okullarda 24 Ekim 2016 Pazartesi günü Okul Öğrenci Meclisi Başkanı seçimi için sandık kurulu oluşturuldu ve öğrenciler sırasıyla oy kullanma işlemini gerçekleştirdi. Başkan seçimlerini yapmakta olan Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret ederek seçimleri yakından izledik.

Tüm okullarda iki aday belirlenerek başkanlık seçimleri için yarıştı. Her sene Ekim ayında bir sene için seçilen başkanlar Sinop’taki okul meclisine üye olarak burada aralarında ekipler oluşturarak bir il meclis başkanı ve yardımcısı seçiyorlar. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Ankara’da 81 ilin meclis başkanları katılarak toplantı yapıyorlar ve belirledikleri gündem üzerinde görüşme yapıyorlar.

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde altı sınıf toplamda 65 oy kullanırken Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesinde yedi sınıf toplamda 139 öğrenci oy kullandı. Oy kullanma işlemi yaklaşık bir saat sürdü.

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Ataman,” Öğrencilerimizde demokrasi kültürünün okul çağından itibaren oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünün özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Ayrıca öğrencilerimize insan hak ve hürriyetlerinin vazgeçilmezliğini ve devredilmezliğini, başkalarının fikri savunabilme özgürlüğüne saygı duymayı, insanlara eşit ver adil davranmayı, kendini ifade ederek kişisel sorumluluğun önemine inanmayı, kişinin sürekli gelişimini ana ilke olarak kabul etmenin gerekliliğini yaşayarak öğretmek amaçlanmıştır. “ şeklinde açıklamada bulundu.

Haber: Özge İnce

 








Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2016, 11:27
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER