Başvuruda Bulundu

2 Ocak 2017 tarihi itibari ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartına başvuru işlemlerinin başlaması ile Sinop Valisi Hasan İpek’te Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne giderek TCKK başvurusunda bulundu.

Başvuruda Bulundu

Vali Hasan İpek’i Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Dursun Hızarcıoğlu karşıladı. Vali İpek, nüfus ve vatandaşlık müdürlüğünde bulunan vatandaşlar ile bir süre sohbet ettikten sonra TCKK başvurusunu gerçekleştirmek için gerekli olan parmak izi, biyometrik fotoğraf, imza gibi işlemleri tamamlayarak TCKK başvurusunu gerçekleştirdi. TCKK ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Sinop İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Dursun Hızarcıoğlu; Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartlarının, 10 yıllık kullanım ömrüne sahip olduğunu söyledi. Hızarcıoğlu; “Yeni kimlik kartlarımız, polikarbon materyalden oluşan, temaslı ve temassız çip içeren ve uluslararası standartlara uygun (ICAO) en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındıran ve vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik verinin kart üzerindeki temaslı yongaya güvenli bir şekilde kaydedilmesi ve bu işlemden sonra yetkisiz kimseler tarafından kartın yeniden üretilmesini ya da kart içindeki bilgilerin değiştirilmesini olanaksız hale getirecek şekilde tasarlanmıştır” dedi.

YENİ KİMLİKLERİN 2020 YILINA KADAR TÜM TÜRKİYE’DE KULLANIMI SAĞLANACAK

TCKK’larının 2020 yılına kadar tüm Türkiye genelinde tamamlanacağını söyleyen Sinop İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Dursun Hızarcıoğlu, bu sürecin Sinop’ta daha hızlı tamamlanacağını ifade etti. Hızarcıoğlu; “Kimlik kartı ile sağlanan hizmetlerde, hizmetin özelliğine göre görsel, elektronik ve biyometrik olmak üzere farklı güvenlik seviyelerinde kimlik doğrulama yöntemleri kullanılacak. Yonga üzerinde biyometrik veri yer alacak. Bu sayede farklı kurum ve kuruluşların güvenli kimlik doğrulaması yapmasına imkan sağlanacak. Çipli kimlik kartları ayrıca vize muafiyeti olan ülkelerde pasaport yerine de kullanılabilecek” diye konuştur.

 

YENİ KİMLİKLER VATANDAŞLARA HANGİ KOLAYLIKLARI SAĞLAYACAK TCKK Projesi ile vatandaşlara sağlanacak hizmetler hakkında bilgiler veren Sinop İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Dursun Hızarcıoğlu şunları söyledi; Yeni kimlik kartları ile güvenli kimlik doğrulaması yapılabilecek. Sahtecilikten kaynaklanan vatandaş mağduriyeti önlenecek. E-Devlet kapsamında sunulan hizmetlere internetin bulunduğu her yerden (ev, iş yeri vb.) kimlik kartı ile erişilebilecek. Kimlik kartı seyahat belgesi olarak kullanılabilecek. Kimlik Kartı, elektronik imza olarak da kullanılabilecek. Kimlik kartı, kamu kurumlarının vatandaşa yönelik sunacakları hizmetlerde elektronik iş süreçlerini destekleyerek bürokrasiyi azaltacak. Kamu hizmetlerinden yararlanan kişilerin hak sahipliği denetimi kolay ve güvenli bir şekilde yapılacak. Yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan usulsüzlük, yolsuzluk ve mali kayıplar (sosyal güvenlik, sağlık, sigorta, bankacılık vb.) asgariye inecek. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı uluslararası standartlarda, modern, taşıma kolaylığına sahip ve yüksek güvenlikli tasarım ve özelliklere sahiptir. Kredi kartı büyüklüğünde ve yüksek dayanıklılığa sahip materyallerden üretilen TCKK sayesinde kimliğimizi yanımızda taşımamız çok daha kolay olacak. Sahip olduğu üst seviye fiziksel, görsel ve elektronik güvenlik özellikleri sayesinde taklit edilemez olan TCKK ile vatandaşlarımızın kimlik sahteciliğinden kaynaklı hak kaybından ve suistimallerden korunması amaçlanmıştır.

Kaynak Vitrin haber

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2017, 10:51

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER