Batur’dan Kampüse Yeni Proje

İl Genel Meclis Üyesi CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Batur Turizm ve Eğitim Kenti iddiasındaki ilimizin gelişimine katkı sağlamak amacıyla hazırlanmış alternatif proje çalışmalarını Sinop Üniversitesine sundu.

Batur’dan Kampüse Yeni Proje

Batur’un projesi şöyle:  

SİNOP ÜNİVERSİTESİ KANAL KAMPÜS PROJE ÖNERİSİ

  Sulak alanların kurutulması ile elde edilen tarım alanları, doğal su rejiminin bozulmasına ve sulak alan kayıplarına sebep olmaktadır. Sulak alanların korunması geliştirilmesi ve akılcı kullanımı için alternatif çalışmalar yapılmalıdır. İlimizin sulak alanlarından birine sahip olan Akliman bölgesinde, Sinop Üniversitesi için yeni ve farklı bir kampüs alanı yaratılabilir.

  Aksaz Deresi genişletilerek etrafındaki sulak alana yapılacak çok sayıda kanal ile bölge denizle birleştirilebilir. Dünya üzerinde sayısız örnekleri olan kanal yerleşim alanlarından biri de Sinop’ta oluşturulabilir. Dünya da yükselen kanal turizm trendini Sinop Üniversitesinin hizmetine sunabiliriz. Sulak alanların ekolojik işleyişini değerlendirebilecek, yorumlayabilecek ve planlamasını yapabilecek bilgi ve deneyime sahip uzmanların görev yaptığı Sinop Üniversitesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sinop Belediyesi işbirliği içinde bu alanda kanal kampüs yaratabilir. Uzun vadede gerçekleşebilecek bu projeye, her kurum destek vermelidir.

  Ayancık yolundan karayolu ile denizden ise teknelerle ulaşımın sağlanacağı kanal kampüs, Türkiye’de bir ilk olarak değerlendirilebilir. Bu proje ile sulak alan doldurulmadan, çöplük yapılmadan, atıl vaziyette bırakılmadan yaban hayat ile evcil hayat birleştirilebilir.

  Amacımız ütopik projelerle Sinop gündemini meşgul etmek ya da zaruri hizmetleri, benzersiz çalışmalar gibi göstermek değildir. Amacımız Sinop’un ve Sinoplunun vizyonuna katkı sağlamaktır. Çünkü bir vizyonumuz yoksa fırsatlar ve kaynaklar biz onları fark etmeden geçip gidecektir. 13.02.2013

 

 

   ABDULLAH BATUR

    İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ

   CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ










Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2013, 08:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Adil
Adil - 11 yıl Önce

bu tip çalısmalar maliyeti düşük olan çalısmalar. yapılınca ornek oluyor. keske gerzedede boyle yer olsada bizdede yapilsa

sinan
sinan - 11 yıl Önce

bu ilginç proje uygulamaya sokulsun sinop il olarak kurtulur. hepbirlikte

banner381
SIRADAKİ HABER