“Bayram değil, seyran değil, neden anket yapılıyor”

Henüz yerel ve genel seçimlere iki yıldan fazla varken ilçemizde neden anket yapılmasına gerek duyuldu.

“Bayram değil, seyran değil, neden anket yapılıyor”

Geçtiğimiz hafta sonu ilçemizde Ankara’da faaliyet gösteren bir anket şirketi tarafından yapılan anket çalışması ilçede şaşkınlık gösterirken akıllara seçim kapıda mı sorusu geldi. Anketi kim veya kimler tarafında yaptırıldığı henüz bilinmezken ankette 2023 seçimlerinde yerel  ve genel seçimlerde hangi parti ve hangi kişilere oy verileceği sorulurken mevcut belediyenin hizmetleri de sorulan sorular arasında.

2023 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Bülent Eryılmaz dışında henüz aday adayları aday olacaklarını açıklamazken hatta üye olduğu partinin dışında başka partiden aday adayı gösterilen Vahdettin Özdemir’de dikkat çekti.

edinilen bilgiye göre Vatandaşların 155’i aramaları sonucu ifadeleri alınan anket çalışanlarının anketi izinsiz yaptıklarının ortaya çıkması sonucu anket çalışmaları durdurdu. Adaylar aday olduklarını kendileri açıklamazken böyle bir anket kişilik haklarına aykırı değilmi?   

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2021, 09:20

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bülent Eryılmaz
Bülent Eryılmaz - 3 yıl Önce

ilginç bir çalışma olmuş. ama kusurlu tarafı, henüz 3 yıla yakın zaman varken, muhtemel adayların kendi niyetine uygun bir vaziyette isimlendirmiş olması. nerden biliyorsun bu isimlerin aday olacağını? niyet gerzelilerin eğilimlerini ortaya çıkartmaksa, muhtemel aday diye kaydedilen isimlerden izin aldın mı? anketi düzenleyici (bu anketten çıkarı olan) tarafından isimlendirilenin dışında, aday olmayı düşünen varsa ona haksızlık edilmiş ve yok farz edilmiş olunmaz mı? ankete dahil edilenlerden kişisel verilerin korunması kanununa (kvk) göre izin alındı mı? kim hangi çıkarla bu anketi ve algı operasyonunu çekiyor sorusunu akla getiriyor. yazılan tüm isimlerin, muhtemel adayların, partilerle en azından üyelik ilişkileri var mı? aynı parti altında muhtemel gösterilen isimlerin birbirleriyle ve partileriyle ilişkileri nasıl etkilenir? düşünüldü mü? yasal anlamda kişilik haklarına saldırı gibi duruyor. ismi geçenlere duyurulur! anketçi, toplum mühendisliği sıkıntılıdır. akıllı olmak lazım.

banner381
SIRADAKİ HABER