Bayram Mesajları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle yayınlanan bayram mesajları

Bayram Mesajları



CHP Grup Başkanvekili Sinop Milletvekili Engin Altay’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Kutsal vatan topraklarının bağımsızlığı, milletimizin huzuru ve egemenliği için emperyalizme karşı başlatılan büyük mücadele sonucu kurulan özgür, başı dik ve onurlu bir Cumhuriyetin mensubu olmanın 91. Yılını kutluyoruz.

            Bir asker olarak ömrünü savaş meydanlarında barut kokularıyla geçiren Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün 20 Nisan 1931'de seçim dolayısıyla millete beyannamesinde dile getirdiği, “Yurtta sulh, cihanda sulh için, çalışıyoruz” sözlerinin büyüklüğü ve anlamını bugünlerde daha iyi anlıyoruz.  Yine büyük önderimizin, “Millî emeller, millî irade yalnız bir şahsın düşünmesinden değil bütün millet fertlerinin arzularının, emellerinin bileşkesinden ibarettir” sözlerinin günümüzde her kesim tarafından daha iyi irdelenmesi bir zarurettir.

            Cumhuriyetimizin aydınlık geleceğine olan tam inancım ve coşkumla milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutlarım.

            Saygılarımla.

            Engin ALTAY

            CHP Grup Başkanvekili

            Sinop Milletvekili

Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy’un Cumhuriyet Bayramı Mesajı

CUMHURIYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN...

Değerli Kardeşlerim,

Milletimiz, dünyanın bütün emperyalist güçlerine karşı verdiği Şanlı Kurtuluş Mücadelesinden sonra kurduğu Son Türk Devletini, 91 yıl önce Cumhuriyet ile taçlandırmıştır.

Bugün varlığımızın, birlik ve beraberliğimizin en kuvvetli temel değeri Cumhuriyetimizdir. O’nu 76 Milyonun ortak değeri kabul ederek, huzurumuzu, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi geliştirerek korumak ve sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bir taraftan adaletin, eşitliğin, her türlü inanç ve ibadet özgürlüğünün, fikir ve düşünce özgürlüğünün hâkim olduğu demokratik bir Türkiye, diğer taraftan eğitimiyle, sağlığıyla, imarıyla, ulaşımıyla, marka şehirleriyle kalkınmış ve müreffeh bir Türkiye idealimizle durmadan, yorulmadan çalışarak Cumhuriyet’imizi emin adımlarla yüceltme ve gelecek nesillere taşıma, mücadelemiz devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurtuluşumuzun ve Kuruluşun lideri Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve aziz gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramınızı 91 yıl öncesinin coşkusu, sevgisi, heyecanı, hoşgörüsü ve kardeşlik duyguları ile kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.

 

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger’in  “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Kutlama Mesajı 



 “Bugün, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 91. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

 Türk Milleti, dünya tarihinde eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak, tüm zorluklara göğüs germesini bilmiş, Cumhuriyeti kurmuş ve genç Türkiye Cumhuriyeti, gelişmesini kesintisiz sürdürerek adım adım bugünkü düzeyine ulaşmıştır. Genç Cumhuriyetimiz, demokrasi, hukuk devleti, insan hakları, sosyal devlet gibi medeni ve çağdaş devletlerin ilkeleri ile taçlanarak, bugün dünyada saygın bir konuma gelmiştir. Hızlı bir dönüşüm geçiren dünyamızda Türkiye’nin önemi her geçen gün artmakta; Ülkemiz siyasi ve ekonomik potansiyeliyle sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp, küresel bir güç haline gelmektedir.

Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı canı gönülden kutluyor, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.

 

AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE ÖLÜMSÜZLEŞEN BÜTÜN ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ RAHMETLE VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

Ak Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, Cumhuriyet’in 91. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tokmak, mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’imizin 91. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ile kutluyoruz. Cumhuriyetimizi, çağın gerekleri karşısında sürekli yenileyip geliştirmek ve evrensel demokrasinin değerleriyle taçlandırmak, bizim için asla vazgeçilemeyecek hedeflerin başında gelmektedir. Atatürk’ün bir ideal olarak ortaya koyduğu, ülkemizin gelişme ve kalkınmasında her zaman önemli bir ışık olmuş, “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak” hedefi, Cumhuriyetimizin 91. yılında milletimizin ortak iradesine dönüşmüştür.

Başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimizi kurup bize emanet edenler, ülkenin büyük karışıklık ve işgallerle sarsıldığı bir dönemde bile, öncelikle TBMM’ni kurup yapılacak tüm işlerin meşruiyetinin oradan elde edilmesini önemsemekle, bir anlamda Cumhuriyetin temelini daha o gün atmışlardır.

Milletimiz, nasıl ki milli mücadelenin en zor şartlarında dahi özgürlük ve bağımsızlığından feragat etmemiş ve tarihe şanlı destan olarak geçen bir var olma şuuru ortaya koymuşsa, zaman zaman yaşadığımız sıkıntılı dönemleri de hep aynı şuurla aşmasını bilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimizin, ülkemizin ve aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin 91. yılının ülkemiz için kardeşlik, huzur, barış, refah ve mutlulukla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, büyük mücadeleler neticesinde kazanılan milli mücadelenin Cumhuriyet ile taçlandırılışının 91. yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Cumhuriyet ile Türk Milletine bağımsızlık ve demokrasi gibi çok önemli haklar verilmiş, ülke yönetiminde söz, millete bırakılmıştır. Bağımsızlığımızın ve vatanın bölünmez bütünlüğünün simgesi olan Cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak Türk Milletinin en önemli görevlerindendir. Bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıkları ile her zaman gurur duyulan gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yılını gururla kutluyor, şahsım ve Gerze İlçesi adına en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün'den 29 Ekim Mesajı

Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Ergün, kutlama mesajında; " Cumhuriyetimizin kuruluşunun yeni bir Yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet, Türk Milletinin, büyük bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadele sonucunda ulaştığı son noktadır. Büyük yokluk ve zorluklar içerisinde verilen milli mücadele sonucunda, bedeli şehitlerimizin kanı ile ödenerek kazanılmış Cumhuriyetimizi ve vatan toprağımızı korumak, bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı göklerde her daim dalgalandırmak her birimizin görev ve sorumluluğudur. Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularıyla anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Sinop Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu`nun `29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Türkiye`de yaşayan farklı kimlik, kültür ve inançlara sahip halkların emperyalist işgale karşı omuz omuza verdikleri mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından ilan edilen Cumhuriyet`in üzerinden 91 yıl geçti. 

Türkiye halklarının dönemin emperyalist güçlerine karşı bedenlerini siper ederek kazandıkları mücadelenin yarattığı anti-emperyalist, halkçı, eşitlikçi, özgürlükçü ve barıştan yana değerler, tekçi, ayrımcı ve ötekileştirici uygulamaları ile yok sayılmış, "halkın egemenliği" kağıt üstünde kalmıştır.  

Cumhuriyet`in kuruluş sürecinde doğrudan yer alan ve birlikte mücadele eden halklar, Cumhuriyet tarihi boyunca dönem dönem çeşitli kışkırtma ve provokasyonlarla karşı karşıya getirilmeye ve birbirine düşman edilmeye çalışılmıştır. 

Türkiye halklarının ihtiyaç duyduğu, törensel ve sembolik kutlamalara sıkıştırılan değil,  emperyalizmin güdümünde olmayan, gerçekten laik, demokratik ve emekçilerin haklarının korunduğu demokratik bir cumhuriyettir. 

Türkiye`de yaşayan halkların ayrım gözetmeksizin tam hak eşitliğine sahip oldukları, emperyalistlerin bölgedeki taşeronu olmayan, farklı kimlik ve inançların baskıya ve ayrımcılığa tabi tutulmadığı, her dilden, inançtan ve kültürden insanların gerçekten eşit ve özgür olarak yaşadıkları; işsizliğin, açlığın ve sefaletin değil; barışın, kardeşliğin ve özgürlüğün yaşandığı demokratik bir ülkede yaşamaktır.

Emek mücadelesi ile demokrasi mücadelesinin birbirinden ayrı düşünülemeyeceği gerçeği göz ardı edilmeden, gerçek anlamda demokratik bir ülkenin ancak emekçilerin, halkların birliği ve mücadelesiyle kurulacağı açıktır. 

Eğitim Sen olarak, halkın göstermelik olarak değil, gerçek anlamda egemen olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin ve hukukun üstünlüğünün hayata geçirildiği, her bireyin eşit haklar temelinde, özgür ve demokratik bir ülkede barış içinde yaşaması dileğiyle, 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutluyoruz. 

 

 

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 13:59
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER