Belediyeyi Göreve Davet Ediyoruz.

Sokaklarda köpekler sürü halinde geziyor.

İlk evcilleştirdiğimiz hayvanlardır köpekler. Yaklaşık 10 bin yıldır bir arada yaşıyoruz. Diğer hayvanlarımızı, evimizi canımızı korudu onlar. Çoğu zaman kızaklarımızı da çektirdik onlara.

  Ama kentleşmeyle beraber daralan yaşam alanları eski dostlarımızı zor durumda bırakırken, birçok insanın da korkulu rüyası olmaya başladı. Kırsal alanda azalan nüfusla beraber yiyecek bulmakta zorlanan köpekler kent merkezlerine akın etmeye başladı. Bir batında 7 – 9 tane yavru doğurunca onlara bakamayan köylüler de getirip kent merkezlerine bırakmaya başladı onları.

Tüm bunların sonucunda bütün kent merkezlerinde olduğu gibi İlçelerde’de de küçük sürüler halinde dolaşmaya başladılar. İnsanlar da hem kendilerini, hem de çocuklarını korumak için istenmeyen davranışlar gösterdiler köpeklere. Ya zehirlediler, ya öldürdüler ya da tüfekle bayıltarak şehir merkezinden uzak bölgelere başıboş bıraktılar. Bu defa da şehirler arası yollardaki trafiğin kurbanı oldu bir çoğu.

Çözüm olarak sunulan önerilerden biri kurulacak hayvan barınaklarının maliyeti belediyelerin bütçesini bir hayli aşıyor. Yemek, ilaç, temizlik ve başta veteriner olmak üzere personel giderleri bir hayli fazla. Bu da belediyenin tek başına çözeceği bir sorun olmaktan çıkıyor. Vatandaşların, hayvan hakları derneklerinin belediye ile ortak çalışma yürütmesini gerektiriyor.

Ama bu hayvanlar da en azından komşu belediye başkanlarının öncülüğünde çözüm bekliyor.














Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 13:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali ahmet
ali ahmet - 10 yıl Önce

birde dranaz yoluna çıkıp tünelden önceki tup geçit civarına bakarmısınız. belki yüzlerce köpek sehirlerden toplanıp o bölgeye bırakılmış.yol ceset tarlası gibi.hayatta olanlar ise buyuk suruler halinde dolaşıyor.sorumlu kimse kesinlikle cezalandırılmali ve buna kesin cozum bulunmalı

esnaf
esnaf - 10 yıl Önce

sokaktan jöpekleri barınağa getireceğiz diye topluyorlar köpekler şehir dışında bırakılıp araçların altında can veriyor.yetkili zabıta şefine sesleniyorum..sanayiideki köpeklerin annesini ne yaptınız.o yavrularını sen mi emzireceksin

başkan!
başkan! - 10 yıl Önce

sayın belediye başkanına seçimden önce sordum köpek barınağı yapılacak mı diye: sayın başkan barınak yapılacak demişti seçim bitti köpek barınağı da bitti.verilen sözler yerine tek tek geliyor sayın gerze halkı siz rahat rahat uyuyun...

MAVİLİ GÜL
MAVİLİ GÜL - 10 yıl Önce

söylemek i̇stedi̇ği̇m sadece bunu yapan i̇nsan kilikli i̇ki̇ ayakli yaratiklar bi̇z si̇zleri̇ allaha havale edi̇yoruz.allahimdan bulun belanizi.

banner381
SIRADAKİ HABER