Belge Töreniyle Sona Erdi

2015 yılı Din görevlilerine yönelik Hizmet İçi Eğitim Kursları çerçevesinde Sinop İl Müftülüğü tarafından 12.01.-13.02.2015 tarihleri arasında düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Kursu" muhteşem bir Belge Töreni ile sona erdi.

Belge Töreniyle Sona Erdi

  Lala Köyü Frenk Mahallesi Kur’an Kursunda düzenlenen ve 100 saat süren, Samsun Belediye önü Camii İmam-Hatibi ve aynı zamanda Formatör Öğretici olan Mustafa Akarslan’ ın görevlendirildiği kursta kursiyerler; Saba, Uşşak, Rast, Segâh ve Hicaz makamlarında ezan okumayı öğrendiler. 17 görevlinin katıldığı kursun sonunda Alaaddin Camiinde muhteşem bir Belge Töreni düzenlendi. Belge Törenine Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan’ın yanı sıra İl Müftü Yardımcısı Ramazan Dolu, din görevlileri ve kalabalık cemaat topluluğu iştirak etti.  

Taypaklı Köyü Camii İmam-Hatibi Atakan Aydın’ ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, kursiyerler tarafından değişik makamlarda okunan ilahi ve kasidelerle devam etti. Kardeş olan İmam-Hatipler Mustafa Cabbar ve Adnan Cabbar’ın okuduğu çifte ezan, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Belge Töreninde bir konuşma yapan İl Müftüsü Mustafa Erkan, “İslam Dininin en önemli sembollerinden biri olan Ezan-ı Muhammedi'nin kulağa hoş gelecek bir şekilde okunmasını sağlamak, görevlilerimizin bu konudaki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlediğimiz kursumuzun nihayet sonuna geldik. Görüyorum ki arkadaşlarımız bayağı bir mesafe almış durumdalar. Rehber öğreticimiz Mustafa Akarslan hocama özverisinden dolayı teşekkür ediyorum. Belge Törenimizde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli cemaatimize sevgi ve muhabbetlerimi sunuyor, arkadaşlarımızın başarılı çalışmalarının devamını yüce rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Yalı Köyü Kahyaoğlu Mahallesi Camii İmam-Hatibi Turgut Akyazı’nı okuduğu Kur’an-ı Kerimin ardından, Diyanet-Sen Sinop İl Başkanlığı tarafından kursiyerler ve katılımcılar onuruna Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde verilen yemek ikramı ve belge töreni ile program sona erdi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 11:17

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER