Belörenli Feride Teyze

Gerze Gündem Haber’in özgün habercilik anlayışıyla hayatın içinden kesitleri evlerinize taşımaya devam ediyoruz.

Belörenli Feride Teyze


Bu hafta Cuma Pazarının en yaşlılarından birisi ile konuşarak onun hayat mücadelesini sizlerle paylaşmak istedik.

Feride Uçar 84 yaşında. Evli ve birisi kız dördü erkek beş çocuk annesi. Belören’in Devrent Mahallesi’nde ikamet ediyor.

Feride Teyze çok küçük yaşta hem annesini hem de babasını kaybetmiş. Köyünden bir tanıdığının vasıtasıyla evlendirilmiş. Yedi sene boyunca eşinin kötürüm olan babaannesinin bakımını üstlenmek zorunda kalmış. Bir yandan tütün bir yandan hayvancılık ve çocuklarının büyümesi derken yıllar geçtikçe sıkıntısı katlanarak büyümüş. Bugün eşini evde yalnız bırakarak evinin ihtiyaçlarını almaya gelen Feride Teyzeyi pazara kadar köyden komşusu getirmiş.

Yaklaşık 60 senelik evli olduğunu söyleyen Feride Teyzenin eşi yıllardır Alzheimer hastalığıyla mücadele ediyor. Köyünde tek başına hem hayvanlarının bakımı ile hem bahçe ile uğraşarak eşinin üç ayda bir aldığı yaşlı maaşıyla geçinmeye çalışıyor. Her hafta pazara gelemiyor ve eşinin hastalığı nedeniyle çok sıkıntı çekiyor.

Feride Teyze, “ Ben bu yaşımda hala çalışıyorum ve çabalıyorum. Kendin çalışıp yapmazsan ne yiyip ne içeceksin? Kadınların hayatı hep çalışmakla geçiyor zaten. “ dedi.

Fiyatlar ise şöyle;  Kızılcık 3 TL, peynir 10 TL, böğürtlen 10 TL, yumurta 75 kuruş.

Haber: Özge İnce









Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 09:16
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER