Belovacıklı'dan Cevap

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı Zafer Gençsoy'un teşekkür yazısına cevap verdi.

Belovacıklı'dan Cevap

Belovacıklının cevabı.

Sayın Zafer Bey,

  Almanya gezimde evet sizin övgüyle bahsettiğiniz santrali görmek istedim ve de gördüm. O resimler santrale gittiğimin delilidir. Çünkü Çatalağzı santralinin resimleri ve videoları çekildiğinde oraya giden arkadaşların, başka santrale gidip çekmişler. Çatalağzı diye insanlara yutturuyorlar gibi demeçler verdiğinizdendir.

  Evet santral önden bakıldığında temiz gibi görünüyor, ama pırıl pırıl bir havada sadece bir bacadan çıkan gazların o bölgeyi nasıl kapladığını gördük. Venezüella, Kolombiya ve Güney Afrika’dan gelen düşük kaliteli kömürlerin, Hollanda da bir araya getirilip, ırmak gemileri ile Main ırmağından getirilip, burada toz haline getirildiğini, saatte 250 ton kömürün yandığını gördük. Bizi bilgilendirilen ve iyi eğitilmiş bayanın Alman disiplini içersinde sunuş yapışını dinledim ve çektim. Soğutma suyunun ırmaktan alındığını ve tekrar ırmağı verildiğini ve bu suyun okyanusa gittiğini öğrendim. Deşarj edildikten sonra o ırmağın suyunun nasıl simsiyah olduğunu gördüm. Halkın korkudan röportaj yapamadığını gördüm. Konuşanların, basına çıkanların evlerine polis gittiğini öğrendim. Uçsu bucaksız kömür yığınlarını gördüm. Ama terminalin deşarj bölümüne girişlerin yasak olduğunu öğrendim. Bayanın ırmaktaki balıkların ızgaradan geçemediğini söylediğimde, benim bu kadar güçlü vakumlamada ızgaraların balıklar tarafından kapatıldığında suyun nasıl çekildiğini sorduğumda,”orasına aklım ermez” dediğini duydum. Orada yaşayan bir kızımızın evlerinin çatılarının ve pencerelerinin sürekli kül olduğunu söylediğini duydum. O bayana partikülleri yüzde kaç tutuyorsunuz diye sorduğumda %99.9 dediğini, böyle bir teknolojinin henüz olmadığını, o zaman evlerin çatılarının neden o zaman küllerle dolu olduğunu sorduğumda “ o kadar da olacak” dediğini duydum.

Alman zihniyetiyle bunlar yapılıyorsa Türkiye’ deki termik santralleri düşündüm, termik santrallerin canlılara ve doğaya verdiği zararları düşündüğümde, Türkiye’nin cennet köşesi Gerze’ mize yakıştıramadım. Çünkü o bölgede konuşmaya çalıştığım kimsenin yüzü gülmüyordu. Gerzeli daima gülsün, benim görevim bu.

 

                       Osman Belovacıklı

                    Gerze Belediye Başkanı

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2012, 16:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sevgi
Sevgi - 12 yıl Önce

siz inandınız mı bu sözlerinize? o nehirin fotoğrafları var ve almanyada yaşayan yazın gelen misafirlerimizin albümlerinde de görmüştüm o nehri. fotoshoplu değil ise hiçde siyah değildi. ayrıca orada yaşan sinoplu yaykıllı ve gerzeli hemşerilerimize de şimdi telefon açıp sordum yazınızı telefondan okuduğumda nehirin hiç de kirli olmadığını söylediler. çatılarında da kül yokmuş. bir de dalga geçtiler benimle ne kül mü diye güldüler.bir laf söyledik diye dönüş yapmıyorsunuz ama ben size verdiğim oydan dönüş yapacağım kesinlikle. bence nacizane bir görüş benimki yıpranıyorsunuz yapmayın bunu!

Gürhan TANGA
Gürhan TANGA - 12 yıl Önce

sayin baskan gidip yerinde görerek en dogrusunu yapmissiniz.ayrica yolunuz boyunca tarlalardaki rüzgar gülleri ve günes enerjisini elektirik enerjisine dönüstüren panelleride görmüs olmalisiniz... diger arkadslar görmemisler sanirim hic bahsetmediler:)))

deniz
deniz - 12 yıl Önce

demokrasinin en cok yasandigi bir ülkede söyledigi sözden dolayi kapıya polis geliyormus demesi gercekten benide güldürdüü baskan sana verdiğim oya üzülüyorum am asecime az kaldii

gül
gül - 12 yıl Önce

sen oy verme canım lazımda degıl zaten bın oyum olsa bını de osman beye.

gül
gül - 12 yıl Önce

heee bıde zaten her almanyadan gelen yanında albumle gelıyo tabı :d komık ya

gerzeli murat
gerzeli murat - 12 yıl Önce

sayın başkan söylediklerinizin hepsi yalan ben 30 yıldır almanyadayım böyle demokrasi insan hakları olan biryerde siz birgünde benim 30 yılda göremediklerimi görmüşsünüz böyle davranışlar size seçimide kaybettirir dost acı söyler

gülen:))
gülen:)) - 12 yıl Önce

osman baskan senin bu mesajinii almancaya cevirip santralin oldugu sehree göndermek lazim sanirsam kora halinde gülem seslerii yükselirrr .. gerci sizde söylediklerinizee inanmiyorsunuz ama ufuktaa secim varr ehh sizde böyle davranmak zorundasiniz sizide anliyoruz bee baskann. . siyaset zor zanaaatt :))

mehmet sağgı
mehmet sağgı - 12 yıl Önce

osman başkan;a söylenecek söz kalmamış bukadar olur.sisayet insanı böyle yapıyormuş


banner381
SIRADAKİ HABER