Belovacıklı’dan Kutlama Mesajı

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı 18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Belovacıklı’dan Kutlama Mesajı

"Bağımsızlığı uğrunda büyük bedeller ödeyen aziz vatanımız, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere kutsal bir emanetidir. Canı pahasına mücadele ederek bu toprakları vatan yapan kahramanlarımız, bu coğrafyada ebedi varlığımızın teminatı olmuşlardır. Türk Milleti, vatanını, hürriyet ve istiklalini korumak için fedakarlıklar göstermiş, cesaret dolu mücadelesiyle tarih boyunca şanlı zaferler kazanmıştır.18 Mart 1915'de elde edilen Çanakkale Zaferi de, milletimizin onurlu duruşunu kanıtlayan, bu toprakların nasıl vatan yapıldığını ortaya koyan emsalsiz bir destan olarak şanlı tarihimize geçmiştir.

    Canlarını feda ederek 'Çanakkale Geçilmez' dedirten Çanakkale Şehitleri, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün tarihe geçen; ' Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum.' sözüyle canları pahasına bir mücadele vermiş ve bağımsızlığımızı korumuşlardır. İnsanüstü bir mücadele sonucu gerek deniz gerek kara savaşlarında elde edilen zaferler, milletimizin onurunu, vatanını ve bayrağını korumak için neler yapılabileceğini bütün cihana bir kez daha göstermiştir. Bu nedenle, şanlı bayrağımızın özgürce dalgalandığı yurdumuzu, Çanakkale Zaferi'ni ve diğer büyük zaferleri bizlere armağan eden bu asil milletin torunları olarak ne kadar övünsek azdır.

    Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin 101.yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş kahraman askerlerimizi ve vatanı uğruna kendilerini feda eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 11:00

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER