Birlikte Balıkçılık Yapıyorlar.

Denizde başlayan dostluk yıllara meydan okuyor.

Birlikte Balıkçılık Yapıyorlar.

Gerze Gündem Haberin özgün habercilik anlayışıyla hayatın içinden kesitleri evlerinize taşımaya devam ediyoruz.

Günün erken saatlerinde balık avlamak için denizin yolunu tutan iki arkadaş ile balıkçılık üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

İsmet Özsoy kendi deyimiyle Kuşçu İsmet 67 yaşında. Evli ve iki çocuk babası. Gerze’de on beş sene kuşçuluk yaptıktan sonra emekli oldu. Emekli olduktan sonra kendisine bir kayık satın aldı ve yirmi senedir hayatının olmazsa olmazı balıkçılığa başladı. Hem boş vakitlerini değerlendirmek hem de ticaret yapmak için Kuşçu İsmet adlı kayığıyla balıkçılık ile yapıyor.

İsmet Yener 67 yaşında. Evli ve üç çocuk babası. Aslen Kastamonulu ve yirmi bir sene önce emekli olduktan sonra eşinin memleketi olan Gerze’ye yerleşti. Emekliliğin ardından vaktini kahve köşelerinde değil denizde değerlendirmeyi seçti ve Merve 3 isimli kayığıyla balıkçılığa başladı.

Balıkçılık yaparken tanışan iki arkadaş yaklaşık on senedir birlikte balığa çıkıyor. Birinin kayığıyla palamut avına çıkarlarken diğeri ile kıyı balıkçılığı gerçekleştiriyorlar. Çok fazla palamut tutamadıklarını ifade eden balıkçılar, bu sabah yaklaşık yedi kilogram barbun balığı ile çarpan balığı yakaladı. Avladıkları balıklardan kendi ihtiyaçları kadarını ayırıp geriye kalanı balıkçılar kooperatifine bırakıyorlar.

Haber: Özge İnce














Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2016, 10:18
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER