Bu Atölye Başka Atölye

Ada Model Gemi Maketleri Atölyesinde dersler devam ediyor.

Bu Atölye Başka Atölye

Gerze Belediyesi Konservatuarı kapsamında açılarak Gerze’de bir ilke imza atan Ada Model Gemi Maketleri Atölyesini ziyaret ederek Resim Öğretmeni Şafak Okvuran ve arkadaşlarından Ahşap Gemi Maketi kursu hakkında sizler için ayrıntılı bilgi edindik.

Okvuran, “Atölyemiz küçük olması dolayısıyla başlangıç aşamasında üç kişiye hizmet verebilecek noktadayken halkımızdan gelen yoğun talep üzerine Gerze Belediyesi tarafından genişletilerek ve gerekli malzemeler temin edilerek daha fazla sayıda insana faydalı olabilmek için gerekli adımları attı.

Ahşap Gemi Maketi kursu 20 Nisan 2017 Perşembe günü Gerze Belediyesi İŞKUR Meslek Edinme Kursları aracılığıyla ilk kursiyerlerine kapısı açtı. Kursumuz haftanın altı günü günde altı saat olmak üzere 15.30-21.00 saatleri arasında on üç kursiyere Modül 1 bölümü denilen gemi yapımındaki ilk basamak ile ilgili eğitimi içeriyor. Ayrıca kursumuz tamamen ücretsiz olup kursiyerlerimizin genel sağlık sigortası yapılarak kendilerine günlük otuz beş TL dağıtılmaktadır Yedisi kadın altısı erkek olmak üzere 20-55 yaş arası olan ilk kursiyerlerimiz için beş yüz saat tamamlandığında yani iki ay sonra kursumuz sona erecek.

Kurs kapsamında kursiyerlerimiz ikisi farklı türde olmak üzere dört adet gemi maketi yapmayı öğrenmiş olacaklar. Her kursiyerimizin el emeği göz nuru birer tane ürünü de atölyemizde sergilenerek bu işe yeni başlayanlar için örnek olacak. Katılım belgelerinin dağıtılmasının ardından ise birinci grup kursiyerlerimizden yeniden katılmak isteyenler ile Modül 2 bölümünde ilerleyeceğiz.

Kurs devam ederken bir yandan da Gerze’ye özgü bir marka yaratmak için Gerze’nin tarihi ve mevcut tekne modellerini araştırarak yapım aşamasına geçilmesi konusunda gerekli projenin geliştirilmesi üzerinde çalışmalarımız başladı. Gerzelilerin gemi maketlerine olan sevgisi ve yoğun talepleri doğrultusunda işimizi bir adım daha ileriye taşımak için elimizden geleni yapacağız.

Ahşap Gemi Maketi kursuna başvuruda bulunmak isteyenler Gerze Belediyesi İŞKUR Hizmet Noktasında öncelikle kayıt işlemlerini yaptıracak ve ardından düzenlenecek olan kura ile kursiyerler belirlenecek. Ayrıca malzemelerini kendisi temin eden adaylar için de kursumuzun kapısı sonuna kadar açık.” şeklinde açıklamada bulundu.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER