Bu Ne Tolerans

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Altunel mahalle bakkalları ve yerel marketlerin can çekişmesine neden olan ulusal marketler zincirine gösterilen toleranslara sert tepki gösterdi.

Bu Ne Tolerans

  Market zincirlerinin Gerze’de ki küçük esnaf ve sanatkarı olumsuz etkilediğini ve bu marketlerin gittikleri yerlere hiçbir faydası olmadığını belirten Gerze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Altunel Sadece çöplerini ilçemize bırakıyorlar. Ortada plansız ve kontrolsüz bir gelişmenin var olduğunu, hızlı tren gibi ilerleyen ulusal market zincirlerinin, kaza yapmadan Belediye ve ilgili birimlerce durdurulması gerektiğini belirten Altunel açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü: “Marketler zinciri yatırım amaçlı gelmiyor. Sıcak paramızı götürme amacıyla geliyor. Evimizin anahtarını bakkala bırakıyoruz. Çocuğumuzu bakkala emanet ediyoruz. Bir şeye paramız yetmiyor, bakkaldan borç para alıyoruz. Hatta oturmuş olduğumuz koltuğa bile yerleşik esnafın sayesinde oturmaktayız. Kısacası beraber ağlıyor, beraber gülüyoruz. Bu marketler sadece bakkala değil, beyaz eşyacıya, kunduracıya, tuhafiyeciye, zücaciyeciye ve pastacıya kadar birçok küçük esnafa zarar veriyor. Belediyelerin ortak karar alıp, bu mağazaların şehir dışına taşınmasını sağlamalıdır. Çünkü bakkallar kapanırsa, sosyal dengedeki zincir kopar ve bunun kimseye fayda sağlamayacağı gibi zararı olur. O zamanda sistem, bugün sessiz kalanların üzerine çöker. Küçük esnaf ve sanatkârların, bu ülkenin ekonomik ve sosyal anlamda çimentosu olduğunu unutmamak gerekir.

“BİRÇOK ESNAF YOK OLUYOR”

Bugün ilçemizde küçük sermayeleri ile toplumun sosyal dokusunu koruyan ve toplumun sosyal hücrelerini yaşatan esnaf ve sanatkâr ile bu marketlerin rekabete girmesi haksızlıktır. Haksız rekabet ve yasa boşluğundan yararlanan ulusal market zincirleri, eğer önlem alınmazsa küçük sermayeli esnaf ve sanatkârı bitirme noktasına getirecektir. Ancak daha önemlisi toplumsal düzen ve toplumun sosyal durumunun bozulacak olmasıdır. Ulusal market zincirlerinin nerede dört bakkal, bir manav, bir kasap görse açtığı şube rahatlığı bir an önce sona erdirilmeli. İlçemizde kurulacak olan büyük market zincirlerine karşı Gerze Kaymakamlığına ve Gerze Belediyesine mağduriyetimizi ve şikayetlerimizi aktardık. Her ne kadar serbest piyasa kurulu olsa da belediyemizin Gerze esnafının yanında olacağına tüm kalbimizle inanıyoruz ve yerleşik esnafın haksız rekabet karsısında ezilmesine müsaade etmeyeceğiz. ” dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 08:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerçek nilgün aktaş
gerçek nilgün aktaş - 9 yıl Önce

nilgün aktaş adını vererek cemal başkana laf söylemişiniz ama içinizdekini söylemişin arkadaşım ismimden bu kadar cesaretlenmişiniz kendi adınızı şerefinizi kullanarak yorum yapın siz zahmet etmeyin ben söylesem gider söylerim ben cemal abiye zahmet etmeyin birdaha benim adıma saygılar ...

istabnullu
istabnullu - 9 yıl Önce

sayın başkan isyanında geç kalmadınmı atı olan üsküdarı geçti sen esnaf başkanısın belediye başkanınla oda seçimlerinde beraberdin sözün geçmiyormu hadi odada oturma halka anlat kavaklı kardeşim ne güzel yazmış bim açıldı kimse gitmedi sonunda kapandı demekki gerzeliler istiyor az kaldı yakında odada kapanır

ruhsat
ruhsat - 9 yıl Önce

ruhsatları veren belediye başkanı niye açıklama yapmayi

vatandaş
vatandaş - 9 yıl Önce

cemal başkan bu agız senin agzın degil ama senin agzın mıs gibi var sayalım o zaman esnafların başkanı olarak o yönetimini yanına alarak bu işin peşine zamanında düşseydinizde bu kadar cogalmasalardı olmazmıydı belediye suc buluyosunuz senin başkan olmadan sadece bim vardı şimdi ise kac tane var onu soyle atıp kesmeynen olmuyor bu işler içraat lazım bu esnafa içraat bunların marketlerıni acacakları herkezden önce sen ve yonetimin biliyor yalanmı carşi avm yi kim getirdi buraya kim önculuk yaptı onu yaz bana bekliyorum fazla bişey yapmana gerel yok cevabını yaz yeter

Devrim Özdemir
Devrim Özdemir - 9 yıl Önce

esnaf elbet i̇stemez 5 li̇ralik mali 15 li̇raya satmiya alişkin az emek çok para halki bi̇r sefer düşündülermi̇ acaba

sinovalı
sinovalı - 9 yıl Önce

lafla peynir gemisi yürümez başkan...dernek olarak soyut değil somut ne eyleminiz var?

has gerzeli
has gerzeli - 9 yıl Önce

bu dünyada yaşamak için ya çok büyük olacaksın yada çok zengin olacaksın başkan festival yada belediyenin yapmış olduğu hizmetlere para toplarken büyük marketler veya müteahhitlere yaslanıyor küçük esnaftan aldığı üç kuruş yardım az geliyor onlar büyük para veriyorlar onun için onların yaptıkları işler onaylanıyor veya yapılıyor müteahhitlerin yapı denetim gelmeden evvelki projelerine bakın aşağı yukarı yardım yapanların çoğunda projede olmayan ilaveleri herkes görebilir ama bunu bir gariban yaptığı zaman yıkılır kimi kaçak balkon yapar kimi kaçak çatı katı kimisi denize sıfır yalı yazının başında belirttiğim gibi büyük yada zengin olacaksın yada kaderine küseceksin saygılar.

VATANDAŞ
VATANDAŞ - 9 yıl Önce

yıllarca gerzeli vatandaşlar ve bilhassa köylüler bir liralık şeyi iki liraya aldı ulusallar gelmese herkes yadiği kazıkjla kalacaktı ozaman neredeydiniz şimdi böylemi oldu gerzeye daima yabancı tatlı gelir.


banner381
SIRADAKİ HABER