Bu Öğretmen de Öğrencileri de Ödüle Doymuyor

Sinop'ta güzel sanatlar öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu, karikatür dalında girdiği birçok ulusal ve uluslararası yarışmadan ödülle dönerken, ufuk olduğu öğrencileri de katıldığı organizasyonlarda öğretmenlerinin izinde gidiyor.

Bu Öğretmen de Öğrencileri de Ödüle Doymuyor

 En son İtalya’da düzenlenen "Barış ve Hoşgörü" konulu 18. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda Ayrancıoğlu'nun öğrencileri iki dünya birinciliği, bir de başarı ödülü alarak kente döndü.

Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karikatür dalında, 36’sı uluslararası, 80’in üzerinde ödülü ve yayımlanmış kitaplarının yanı sıra pek çok gazete, dergi ve kitap gibi yayın organlarında yüzlerce eserinin bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de 2012 yılında Türkiye’de yılın öğretmeni seçildiğini dile getiren Ayrancıoğlu, bireysel sanatsal çalışmaları ile öğrencilerinin çalışmalarını bir arada yürüttüğünü  anlattı.

Ayrancıoğlu, çoğu köylerden gelen öğrencilerinin bugüne kadar önemli başarılar elde ettiklerini belirterek, katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalardan ödüllerle döndüklerini ifade etti.

"Köylerde henüz sanatın varlığından bile habersiz yetişerek geldikleri yatılı okulumuzun resim ve karikatür atölyesinde gördükleri sanat eğitimiyle Türkiye birinciliklerine, dünya birinciliklerine uzanan öğrencilerimiz, olanaklar sağlandığında Anadolu insanının neler başarabileceğinin canlı birer kanıtıdırlar" diyen Ayrancıoğlu, şöyle devam etti:

"Anadolu'da binlerce cevher var. Onları ortaya çıkaracak öğretmenlere ihtiyacımız var. Öğrencilerimle gurur duyuyorum. Onlar, bu küçük çocuklar, şimdi bu başarılarıyla yalnız kendi adlarını, ilçelerini, illerini değil, Türkiye’mizin adını tüm dünyada sanat alanında duyurarak büyük bir iş başarıyorlar."

Öğrencileri de ödüle doymuyor

İtalya'daki yarışmada ilkokullar kategorisinde "Dünya Birincisi" seçilen, Ayrancıoğlu ile 3 yıldır resim ve karikatür çalışan öğrencilerden İrem Uysal, "Beşinci sınıf öğrencisiyim. Üç yıldır Aşkın öğretmenimle birlikte resim ve karikatür çalışmalarına devam ediyorum. Geçen sene Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin düzenlediği 'barış' konulu yarışmada iki ödül birden kazandım. Son olarak İtalya'da düzenlenen 'Barış ve Hoşgörü' konulu 18. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda Dünya Birinciliği kazandım. Dünyada savaşların olmasını, insanların ölmesini istemiyorum. Ben ödül kazanan karikatürümde savaşlarda insanların ölürken bile barış özlemi içinde olduğunu anlattım" dedi.

Ortaokullar kategorisinde "Dünya Birincisi" olan 7. sınıf öğrencisi Abdulhakim Orhanoğlu ise, "Üç yıldır Aşkın öğretmenimle birlikte karikatür ve resim çalışmalarına katılıyorum. Geçen yıl Güney Kore'de düzenlenen karikatür yarışmasında “Öğrenci Onur Ödülü” nü kazandım. Bu senede İtalya'da düzenlenen "Barış ve Hoşgörü" konulu 18. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda birinci oldum. Karikatürümde barış güvercininin yumurtalarından birini alan bir elin, yumurtayı pişirip Afrikalı aç bir insana sunmasını, böylece barışın açlığa da çare olacağını anlattım. İleride sanatçı bir hâkim olmayı düşünüyorum" diye konuştu.

Aynı yarışmada, Gülçin Çalışkan da "Başarı Ödülü" nün sahibi oldu. 

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2014, 10:00
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER