Bu Sefer Üçüncü Sırada Yer Aldık

Kamu Yatırımlarında Türkiye genelinde üçüncü sırada yer aldık.

Bu Sefer Üçüncü Sırada Yer Aldık

  Dünya Gazetesi tarafından 81 ilin ekonomik ve sosyal göstergeleri esas alınarak Türkiye’nin iller itibariyle sosyal-ekonomik gelişmişlik düzeyi ile kişisel memnuniyetini yansıtan ölçümlemeleri endeksler üzerinden ortaya koyan 81 ilin karnesi çıkartıldı.

Buna göre; ilimiz Sosyal Gelişmişlik Endeksi ve Kişisel Mutluluk-Memnuniyet endeksi puanları Türkiye ortalaması üstünde yer alırken,. Sinop’ta sanayi sektörü, tarım,orman,toprak ve su ürünlerine bağlı gelişme gösteriyor.

81 İl Karnesinde Sinop,Kişi Başına Düşen Kamu Yatırımlarında Türkiye genelinde 3.sırada yer alırken,  Mutluluk Düzeyi En Yüksek İl olarak dikkat  çekiyor.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger yaptığı açıklamada, “ Sinop’ta son yıllarda çok büyük kamu yatırımları  gerçekleştirilmiştir.Öncelikli olarak ulaşım sektöründe olmak üzere bir çok önemli  yatırımlar  bitirilerek halkımızın hizmetine sunulmuştur.Dünya Gazetesi tarafından yapılan çalışma sonrasında oluşturulan 81 İl Karnesinde de İlimiz Kişi Başına Düşen Kamu Yatırımlarında Türkiye genelinde  3.sırada yer almıştır.İlimizin bu sıralamada yer almasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere  2013 yılında Tüik tarafından yapılan araştırma sonrasında  İlimiz Türkiye’nin en mutlu insanlarının yaşadığı  İl olarak belirlenmişti. Dünya gazetesinin 2014 yılında yaptığı çalışma sonucunda da görülmektedir ki yine  İlimiz Mutluluk düzeyi en yüksek İl olarak dikkat  çekmektedir.”dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2015, 13:54

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER