Bu Yazılar Yeniden Yazılmalı!

Köşe Yazarımız Emekli Öğretmen Ali Vacit Tokmak, “BU YAZILAR YENİDEN YAZILMALI! ( HABER…HABER…HABER…)” dedi.

Bu Yazılar Yeniden Yazılmalı!

Hür Gerze Gazetesi sahibi ve başyazarı Hasan SAYAR’I kaybettiğimiz yıl; ben gazete çalışanı olarak Gerze Belediye Başkanlığına bir dilekçe vermiştim. Dilekçenin içeriği ( Hasan Sayar’ın Gerze sevdalısı olarak, ilçemizi ilimiz sınırları, ülkemiz yerel basınında ve yurt dışında tanıtmak için büyük bir gayret gösterdiğine hep tanık olmuşumdur…) İşte bu nedenle Gerze Belediye Başkanlığına verdiğim dilekçede böyle bir insanın isminin bir yere verilerek, unutulmaması ve yaşatılmasını istemiştim.

O günün Merhum Belediye başkanı Recai Kuruoğlu iktidar ve muhalefet Belediye Meclis üyeleri oy birliği ile bugün insanlarımızın yararlandığı,( Gazeteci Hasan Sayar Parkı ) olan çamlığa O’nun ismini vermişler ve o tabelayı yerleştirmişlerdir.

O yere O’nun ismi boşuna verilmemişti. Çünkü o yerin geçmişini iyi bilenler bana hak verirler! Hasan ve gazetesi ve de çalışanları oranın Gerze’mize yakışır hale getirilmesi için çok uğraş vermişlerdi.

Oranın giderlerini bir hayırsever, bizde ismi saklı Gerze sevdalısı bir bayan sağlamış, işçiliğini Belediye çalışanları yapmıştı.

Sonuç olarak Gerze Belediyemizin, ( Gazeteci Yazar Hasan Sayar Parkı ) Yazısını çok daha güzel, kalıcı ve uzun ömürlü hale getirmelerini dilemekteyim.

Ali Vacit TOKMAK

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER