Bu Yıl Erken Kutlandı

Her yıl 1 Temmuz’da kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı bu yıl Ramazan Ayı'na gelmesi nedeniyle 27 Haziran 2014 Cuma günü saat 18 00 de iskelede kutlandı.

Bu Yıl Erken Kutlandı

  Bu yıl 88.si düzenlenen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’na Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar,  İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Emniyet Müdürü Ünal Arslan, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı İbrahim Gökhan Ceylan, Gerze Liman Başkanı Rüstem Akçay, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.

  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Deniz Şehitleri anısına hazırlanan çelengin iskele ucundan denize bırakılmasından sonra denizde tekneler tarafından resmi geçit yapıldı.

  Gerze Meslek Yüksek Okulu Deniz Liman İşletmeciliği Bölüm Başkanı M. Özkan Keleş’in “Denizci Millet, Denizci Ülke” sunumunu yapmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Gerze Liman Başkanı Rüstem Akçay tarafından gerçekleşti. Konuşmaların ardından Gerze Milli eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ilkokul öğrencilerinin katıldığı “Haydi Denizi Anlat” konulu resim yarışması, Ortaokul öğrencilerinin katıldığı “Denizde yaşam” konulu kompozisyon yarışması ve Liseler arası “Deniz kokulu Gerze” fotoğraf yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerini, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan ve Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı tarafından verildi.

  Katılımın yoğun olduğu törende Liman Başkanlığı’nın Koordine ve sorumluluğunda Belediye Başkanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ve Balıkçı Kooperatifince ortaklaşa olarak düzenlenen eğlence ve sportif amaçlı yüzme yarışları, denizden tabak çıkarma, kaşıkla yumurta sürme, plastik top sürme, pinpon topu sürme, kürekli tekne, Motorlu tekne, kayıkla halat çekme ve son olarak yağlı direkten bayrak alma yarışının ardından ödüllerin dağıtılmasıyla tören son buldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2014, 10:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
sEDAT IŞIDI
sEDAT IŞIDI - 10 yıl Önce

hhalkimizin deni̇zci̇li̇k ve kabotaj bayramini kutlarim.ami̇rleri̇me,beledi̇ye başkanima,li̇man başkanima,ve gerze halkina,sevgi̇ ve saygilarimi sunarim.hherşey gönlünüzce olsun.görüşmek di̇leği̇yle hoşçakalin.

banner381
SIRADAKİ HABER