Burada Her şey Doğal,

Pazaryeri gıda fuarlarını kıskandıracak zenginlikte, her şey doğal, her şey el emeği.

Burada Her şey Doğal,

  Bugün Cuma, pazaryerini sizler için gezelim, sonbahar mevsimi neleri ile pazara düşmüş görelim ve sizlerle paylaşalım istedik.

Köylümüzün bin bir emekle ürettiği gözünüz arkada kalmadan rahatlıkla tüketebileceğiniz mevsim sebzelerinin nerede ise tüm çeşitlerini, hem de en organik halleri ile görücüye çıkarmıştı, tüm meyve çeşitlerini de tabi. Mevsim bilindiği üzere mantar mevsimi, ilk çıkan kanlıcalar köylümüzün tezgâhında yerini çoktan almış bile. Pazarda yok yok, yerli undan yapılmış mis gibi köy ekmeği mi dersiniz, tarhana, bulgur, eriştemi istersiniz, ördek mi istersiniz, evet evet pazarda ördek bulmanız bile mümkün.

Dolaşırken bir sergi dikkatimizi çekti, pazarda bugüne kadar alışık olmadığımız ürünler vardı tezgâhında, yaklaştık ve gerçekten şaşırdık, neler yoktu neler, çevresi renk renk oyalarla bezenmiş yazmalar mı dersiniz, her renkte bebek patiklerimi dersiniz sabunluklar mı dersiniz hepsi mevcuttu. Vatandaş bir haftalık el emeği ve göz nurunu pazarda nakite çevirmek için halkımızın beğenisine sunmuştu.

Haber, Fotoğraf: Nurgül Gençay.















































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2012, 11:57
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER