Çalışanları Uyardı

Çalışma hayatı ile ilgili paylaşımlarıyla haklarımız konusunda toplumu aydınlatma görevini sürdüren ve paylaşımları rekor sayıda okunan köşe yazarımız Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Cumhur Çetin yıllık izinler hakkında çalışanları uyardı.

Çalışanları Uyardı

Çalışanların Ücretli Yıllık İzin Hakları

 

Değerli Okurlarım,

Havaların ısınması ve okulların da tatile girecek olmasıyla yıllık izin planları yapılmaya başlandı. Yıllık izinle ilgili gerek işyerlerinden gerek okurlarımdan gerekse çalışan arkadaşlarımdan gelen sorulara verdiğim cevapları genele yayarak kısaca aktarmak istiyorum.

 

Çalışanların ücretli yıllık izin hakları hangi kanunda düzenlenmiştir?

Çalışanların yıllık izin kullanma haklarına ilişkin düzenleme, 4857 sayılı kanunda ve ücretli izin yönetmeliğinde yapılmıştır.

 

Yıllık ücretli izne ne zaman hak kazanabilirsiniz?

Çalışmaya başlanılan işyerinde birinci yılını dolduran çalışanın yıllık ücretli izin hakkı doğar. Bu süreye deneme süresi de dahildir.1 Haziran 2014 tarihinde çalışmaya başlanılan işyerinde, 1. yılın dolduğu, 1 Haziran 2015 tarihinde yıllık ücretli izin hakkı da doğar.

 

Yıllık ücretli izin süreleri nasıl hesaplanır?

Çalışanların kullanabilecekleri yıllık ücretli izin süreleri çalıştıkları süreye göre değişir:

Aynı İşyerinde;

1 yıldan 5 yıla kadar çalışmış olanlar, 14 iş günü,

5 yıldan 15 yıla kadar çalışmış olanlar, 20 iş günü,

15 yıldan daha fazla çalışmış olanlar, 26 iş günü,

 

Yıllık ücretli izin hakkına sahiptirler.

 

* 1 yıldan 5 yıla kadar çalışmış olan;18 ve daha küçük yaştaki işçiler ile 50 ve daha yukarı yaştaki işçilere kullandırılacak izin süresi, 14 iş günü değil en az 20 iş günüdür.

 

Hafta tatili yıllık ücretli izin süresinden sayılır mı?

394 sayılı kanuna göre hafta tatili Pazar günüdür. Diğer günler iş günüdür. Pazar günü yıllık ücretli izin süresinden sayılmaz. 14 iş günü yıllık ücretli izin hakkı bulunan çalışanın, iki Pazar günü dahil 16 gün yıllık izin kullanması gerekir.

 

*Bayram tatilleri yıllık izin süresinden sayılmaz.

 

Yıllık ücretli izin süresi parça parça kullanılabilir mi?

Çalışan ve işverenin anlaşması koşuluyla izin süresi, en fazla üçe bölünebilir. Ancak bölünen izin süresinden en az birisi, 10 günden az olamaz. Bir işyerinde 2 yıldır çalışan bir kişi, toplam 14 günlük izin süresinin, 10 gününü kesintisiz kalan 4 günü de parça parça kullanabilir.

 

 

Yıllık ücretli izin kullanılan dönemde başka işyerinde çalışılabilir mi?

Yıllık ücretli izin kullanılan dönemde başka işyerinde çalışılamaz.

 

Yıllık ücretli izin döneminde çalışanın sigorta primi ödenir mi?

Yıllık ücretli izin döneminde, çalışanın sigorta primi işverence ödenir.

 

Yıl içinde kullanılan uzun süreli raporlar yıllık ücretli izin hakkı hesaplamasında dikkate alınır mı?

 

Yıllık ücretli izin hakkının doğduğu sürenin hesaplamasında,

 

1.aşama, çalışanın raporunun başladığı tarihteki hizmet süresi tespit edilecek(4857/ 17),

2.aşama, 1. aşamada tespit edilen süreye 6 hafta eklenecek,(4857/25-I-a/a),

3.aşamada ise 1. ve 2. aşamada tespit edilen süre, çalışanın ücretli izin hakkının doğacağı sürenin hesabında dikkate alınacak.

 

Örneğin; işyerinde 2 yıllık bir çalışmanız varken, kaza geçirdiğinizi ve 5 ay rapor kullandığınızı düşündüğümüzde, 2 yıllık hizmeti olan bir işçi için ihbar süresi 6 hafta olacağından, bu süreye bir 6 hafta daha eklenecek ve bulunacak 12 haftalık süre yıllık izin hakkınızı hesaplarken çalışılmış gibi sayılacak, geri kalan süre ise değerlendirmeye alınmayacaktır. Yani 2 yıllık kıdemi olan ve 01.02.2015 tarihinde yıllık izne hak kazanan, 01.05.2015-01.10.2015 tarihleri arasında ise 5 ay raporlu olan bir işçi, bir sonraki yıllık iznine 01.02.2016 tarihinde değil 01.04.2016 tarihinde hak kazanacaktır (5 aylık rapor süresinin 2 ayı çalışılmamış sayıldığından).

 

Çalışmaya devam edilirken kullanılmayan yıllık iznin parası alınabilir mi?

Yıllık ücretli izinler mutlak surette kullanılması gereken bir izindir. Çalışanın, sadece işten ayrılması durumunda, kullanmadığı izin günlerine ait ücreti alma hakkı bulunmaktadır. Bunun dışında, çalışmaya devam edilirken kullanılmayan yıllık iznin parası alınamaz. Çalışan, kullanmadığı ve parasını almadığı izin sürelerini, ileriki dönemlerde kullanma hakkına sahiptir.

 

Saygılarımla,

Cumhur ÇETİN

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 11:50

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER