Çalışmalar Hız Kazandı

Sinop'ta kurulacak olan nükleer santral çalışmaları hız kazandı. Çalışmalar kapsamında denizde araştırmalar başlatıldı.

Çalışmalar Hız Kazandı

Sinop’a kurulacak olan Nükleer Santral’in çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Santral’in kurulacağı yerde sondaj çalışmaları yapılırken, RV Derinsu Araştırma Gemisi de Sinop’a gelerek denizde araştırmalara başladı.

Japonların Sinop’a yapacağı nükleer santralde çalışmalar hız kazandı. Bir yandan Nükleer Santral’in kurulacağı Akliman’ın İnceburun bölgesinde Japon mühendisler tarafından sondaj ve zemin çalışmaları gerçekleştirilirken diğer yandan da Karadeniz’in haritası çıkartılıyor. Çalışmalar kapsamında ilk olarak TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi, Karadeniz'de ilk keşfini, nükleer santral için başlatmıştı. Depremsellik, akıntı ve sıcaklık analizlerini yapan gemi, Sinop'ta kurulacak nükleer santralin soğutma suyu için de araştırmalar yapmıştı.

RV DERİNSU  ARAŞTIRMA GEMİSİ SİNOP’TA

Nükleer Santral için Sinop ve çevresindeki denizde araştırmalar yapan TÜBİTAK Araştırma Gemisi’nin ardından RV Derinsu isimli araştırma gemisi de Sinop’ta araştırmalara başladı. Bilimsel inceleme ve araştırma gemisi RV Derinsu, hidrografik, jeofiziksel, jeoteknik, oşinografik ve çevresel deniz araştırmaları için Karadeniz’de çalışmalarını sürdürüyor. SON TEKNOLOJİ EKİPMANLA DONATILDI Derinsu Sualtı Mühendislik Firması tarafından hizmete alınan Bilimsel İnceleme ve Araştırma gemisi RV Derinsu, hidrografik, jeofiziksel, jeoteknik, oşinografik ve çevresel deniz araştırmaları konusunda son teknoloji ekipmanlar ile donatıldı. RV Derinsu bilimsel araştırma ve İnceleme gemisi hidrografik, jeofiziksel, jeoteknik, oşinografik ve çevresel araştırmalarda 3000 metre derinliğe kadar ölçümler yapabiliyor.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2014, 11:47
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER