Çetinkaya’dan Anma Günü Mesajı

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya 12 Mart 1921 İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü vesilesiyle mesaj yayınladı.

Çetinkaya’dan Anma Günü Mesajı

  Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin 94.yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

  İstiklal Marşı, Türk ulusunun, yurt ve bayrak sevgisinden, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden yeniden var oluşunun ulusal birlik ve bütünlüğünün simgesi olmuştur. Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.

  İstiklal Marşı’nın yazarı büyük şair Mehmet Akif Ersoy milli marşımızı yazdıktan sonra “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı Yazdırtmasın” diyerek bizlere sorumluluğumuzu göstermiş milli birlik ve beraberliğimizi, bağımsızlığımızı ve vatan sevgisini milletimizin vicdanında seslendirmiştir.

  Bu duygu ve düşünceler içerisinde;  İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 94. yıldönümünde; başta Gazi  Mustafa Kemal olmak üzere, bağımsızlık yolunda hayatlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 13:45

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER