CHP Kadın Kolları Eşitlik İstedi

Sinop CHP Kadın Kolları Başkanı Hacer İNCEOĞLU, TRT 'de yayınlanan hamile kadınlarla ilgili söylenen sözler üzerine basın açıklaması yaptı.

CHP Kadın Kolları Eşitlik İstedi

  Kadınların yalnızca kağıt üzerinde değil, hayatın her alanında eşit hak ve özgürlüklere sahip olmaları eşit muamele görmeleri ve özgür bireyler olarak yaşamlarını sürdürmeleri demokrasinin vazgeçilmez koşuludur.
Baskıcı rejimlerin ve gerici zihniyetlerin, ortak noktası özel hayata tahakküm, bedenlere müdahaledir.
  Özellikle kadınların bedeni üzerinde tahakküm kurmak onların hayatlarına müdahale etmek, denetlemeye çalışmak kadının özgürleşmesi önündeki en büyük engeldir.
Kadın cinayetleri, taciz, tecavüz, gözaltı ve tutuklamalarda kadınlara yönelik uygulanan cinsel şiddet, çocuk gelinler, kürtaj, sezeryan üzerinden yapılan siyaset biçimi kadına yapılan müdahalenin ne boyutlara geldiğini çok açık bir şekilde göstermektedir. TRT’de yayınlanan bir program da konuşan Ömer Tuğrul İnançer’in hamile kadınlar ile ilgili söylediği sözler gelinen son noktadır. Kadın tacizcileri, tecavüzcüleri sokakta elini kolunu sallayarak gezmekte ama hamile kadınların sokakta gezmesi yadırganmaktadır.
Karnında yaşam taşıyan cana can veren bir annenin estetik olmadığından söz etmek aklın ve insanlığın kabul edebileceği bir şey değildir. Hamileliğin son aylarındaki yürüyüşlerin engellenmesi sağlık hakkına aykırıdır. Açlık sınırında yaşayan milyonların otomobillere sahip olamayacağı bir gerçek iken kadınlara bir araba camından nefes almalarını önermek kadına yaşam hakkı tanımamaktır.
Kadını eve kapatmaya çalışan zihniyete, toplumsal yaşamdan uzaklaştırılmasına, kadın bedenine yapılan müdahalelere, cinsiyetçi dile ve kadın üzerinde egemenlik kuran ve kurmaya çalışan her türlü anlayışa itiraz ediyoruz.
Kadınlar için özgürlük ve adalet CHP ile gelecek.

HACER İNCEOĞLU
CUMHURİYET HALK PARTİSİ
SİNOP İL KADIN KOLLARI BAŞKANI

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2013, 17:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 11 yıl Önce

bak senn 10 yıl önce polis zoruyla okuldan atılan, anayasadaki eğitim hakkı engellenen kızların hakkı ne olacak o zaman bunlara destek veren chp zihniyeti değilmiydi.şu hbaer leri gördükçe gülsemmi ağlasammı bilemiyorum eşitlikmiş pehhh.

banner381
SIRADAKİ HABER