Çingeneler Tezgahta!

Çingene palamutları tezgahlarda görülmeye başlandı.

Çingeneler Tezgahta!

Karadeniz hırçınlığı yanında, binlerce deniz emekçisinin de ekmek teknesidir. Sularında ürettiği onlarca balık çeşidini ekmeğini denizden çıkaran balıkçılara verirken de son derece cömerttir.

Palamut sezonuna girilmeye sayılı günler kala, Karadeniz’in tüm sahil ketlerinde olduğu gibi Gerze balıkçısını da tatlı bir heyecan sarmış durumda. Çingene palamutlarının ağır ağır tezgahlarda görülmeye başlaması ise bu heyecanı ikiye katlıyor.

Gerze’nin atadan balıkçılarından olan Taşar Balıkçılık sahibi Kazım Taşar’ın palamut sezonundan beklentileri ile ilgili görüşlerini aldık. Taşar;” Geçen yıl palamut açısından beklentilerimizin çok altında bir sezon geçirdik. Ancak çingene palamutu olarak tabir ettiğimiz palamutun küçüklerinin bu günlerde görülmesi bizlerin bu sezona umutla bakmasını sağlıyor. Tahminlerimiz gerçekleşirse palamut avcılığı açısından son derece verimli bir sezon geçireceğiz. Amacımız bu işten ekmeğimizi kazanmamamızın yanında Gerze insanına en taze balığı en ucuza yedirmek” dedi.

Yüz güldüren, bereketi ve kazancı bol bir palamut sezonu diliyoruz.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2015, 14:18

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER