CittaSlow Başkan ve Temsilcileri Gerze’de

Türkiye ve KKTC olmak üzere CittaSlow ağında bulunan 19 ilçenin Belediye Başkanı ve Türkiye Bilim Komitesi üyeleri 14.Türkiye Koordinasyon Toplantısı için Gerze’de buluştular.

CittaSlow Başkan ve Temsilcileri Gerze’de

İlk olarak ilçemiz İskele Mevkii’nde açılış programı düzenlenirken etkinlik, Ulu Önderimiz Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları adına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

Ardından Gerze Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI konuklarına hoş geldiniz derken gerçekleştirdiği açılış konuşmasında; “Öncelikle Saygıdeğer Belediye Başkanlarıma ve Bilim Komitesine hoş geldiniz diyorum. Dileğim sizleri ilçemizde en güzel şekilde ağırlayıp, CittaSlow ağına katıldıktan sonraki 2 yıllık süreçte değişimleri gösterebilmek olacak. CittaSlow ağına katılmak bizler için çok önemli bir olguydu. CittaSlow felsefesine uygun bir şehir yaratmak için hayata geçirdiğimiz 72 kriterden sonra felsefeyi ilçemize ve vatandaşlarımıza öğretmeyi de başardık. İlçede diyalogları geliştirerek, organik ürün ağını büyüterek ve özellikle el sanatlarına verdiğimiz destek ve projelerle bambaşka bir seviyeye ulaştık. Bu ziyaretiniz esnasında da bunlara birebir şahit olacaksınız. Geçmişin izlerini günümüze taşıyarak tarihimize sahip çıktık ve bu bağlamda projeler ürettik. Ben sözü fazla uzatmadan hepinize tekrar hoş geldiniz der, saygılar sunarım.” Dedi.

Konuşmaların ardından Cittaslow Uluslararası Başkan Yardımcısı, Seferihisar Belediye Başkanı ve Cittaslow Türkiye Koordinatörü Sayın Tunç SOYER konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. SOYER yaptığı konuşmada CittaSlow simgesinin felsefesinden ve tanımından bahsederken; “Gördüğünüz üzere CittaSlow yani Sakin Şehir logosunu Salyangozdan alıyor. Dışında ki kabuk bu ağın kuvvetliliğini, yani sağlam duruşunu simgelemektedir. Bizler aslında bu kabuk içerisinde bir oluşumuz. Ama sağlam bir oluşum. Ben bu kadar yoğun katılımla gerçekleşecek toplantımız için bizlere ev sahipliği yapan değerli Gerze Belediye Başkanım Osman BELOVACIKLI ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

Programın devamı ise Gerze Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunlar Topluluğu gösterimi, Halkevleri ve Gerze Belediyesi ortaklığıyla hazırlanan “Tekel ve Tütün Emekçileri” sergisi, El Sanatları Atölyeleri ve GERDAK stand gezisi ile devam ederken ekip ilçemiz Küpler Cafe’de Gerze usulü Katlama, Etli Ekmek ve Kulak Hamuru yediler.

Öğle yemeğinin ardından geziye devam eden ekip daha sonra sırasıyla Milli Mücadele ve Şehitlik Anıtı ile birlikte Belediyemiz tarafından Restorasyonu tamamlanan ve içine girdiğiniz andan itibaren 70’li yılların Gerze’sini hissedebileceğiniz Şükrü Bey Anı Konağı’nı ziyaret ederek 1.günü tamamladı.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER