CittaSlow Heyeti Gerze Ziyaretine Devam Ediyor

14-15 Eylül tarihlerinde 14.sü ilçemizde yapılan CittaSlow Türkiye Koordinasyon Toplantısı kapsamında ilçemize gelen Türkiye ve KKTC’deki ilçelerin Belediye Başkanları ve Bilim Komitesi Üyeleri ziyaret turuna devam ediyor.

CittaSlow Heyeti Gerze Ziyaretine Devam Ediyor

Dolu dolu geçen ilk günün ardından ziyaretlerine devam eden heyet ikinci güne Koordinasyon Toplantısı ile başladı. İlçemiz North Star Otel’de yaklaşık olarak 3,5 saat süren toplantıda Belediye Başkanları çalışmaları hakkında bilgiler verirken, önümüzde ki süreçte yapılması planlanan projeler hakkında da görüşler sunuldu. CittaSlow Felsefesine uygun projelerin konuşulduğu toplantıda ziyaretçiler misafirperverliklerinden dolayı ve CittaSlow üyeliğine girişten sonra ki süreçte Gerze’de yapılan başarılı çalışmalardan dolayı Gerze Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI’ya teşekkür ettiler.

Toplantı bitimi Gerze Belediyesi Konservatuarı, El Sanatları Atölyeleri ve Yelkentepe’yi ziyaret ettiler. Yelkentepe ziyaretinde davullu zurnalı gönüllerince eğlenen Gerze usulü Mısır Çorbası yemelerinin ardından profesyonel Paraşütçülerden ders aldılar.

Ziyaret kapsamında misafirlerine açıklamalarda bulunan Gerze Belediye Başkanı Belovacıklı “Türkiye Koordinasyon Toplantısı hakkında konuştuğumuzda bu toplantının ilçemizde düzenlenmesi için gönüllü olmuştum. Çünkü, gerçekleşen ziyaret kapsamında ilçemizin doğa harikasını, tarihi dokusunu ve çalışmalarımızı daha yakından gösterebilecektik.2 günlük süre zarfında ziyaretçilerimize ilçemize özgü yemekler, tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve alternatif spor dallarını gösterdik. İzlenimlerin hepsi bize olumlu şekilde oldu. Ben bu ziyaretten dolayı tüm katılımcılara sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER