Çözüm Yakın

Şahin Tepesi mevkiindeki çöken yolda suyun kaynağını bulmak için 30m.ye inildi.

    Belediye ekiplerince 25 Nisan 2016 tarihinde başlayan çalışmalarda, heyelanı oluşturan su kaynağına ulaşabilmek için bölge 28 Nisan 2016 tarihinde 14 metre kazılmış ve kaynağına ulaşılan suyun kontrolünü sağlamak amacıyla Drenaj Boru döşenmişti. Ardından, ekipler sağlam zemin üzerine yerleştirdikleri kayalar ile onarımı tamamlayıp karayolunu geçici olarak vatandaşların hizmetine tekrar açmıştı.

 Belediye, suyun aktığı güzergahı belirlemek ve bölgenin kontrolünü sağlamak adına karayolunu trafiğe kapatarak, Şahin Tepesi mevkiinde farklı bir bölgede ikinci kez kazı çalışmalarına başladı. 30 metre civarında yapılan kazı çalışmaları sonrasında, birden fazla yerden su çıkması nedeniyle yolun sık sık çökmesine sebep olan su kaynağına ulaşan ekipler, kontrolü sağladıktan sonra Drenaj Boru döşeyerek sağlam zemin üzerine yerleştireceği kayalar ile çalışmaları tamamlamayı planlıyor.

Bölgede çökme olayının tekrarlanmaması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayabilmek adına büyük titizlikle ilerleyen çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak yolun trafiğe açılması amaçlanıyor.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2016, 11:52

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
memo samsun
memo samsun - 8 yıl Önce

su ben buradayım beni için tasarrufunuzda olayım diye toprağa haykırıyor kolay gelsin hayırlısı

banner381
SIRADAKİ HABER