Cumhuriyet İçin El Ele

Sinop tüm dağcılık kulüp ve gurupları Cumhuriyet yürüyüşünde birlik oldular.

Cumhuriyet İçin El Ele

28 Ekim 2018 Pazar günü Cumhuriyetimizin 95.kuruluş yıldönümü içinde Sinop bölgesinde faaliyet gösteren dağcılık kulüp ve gurupları ortak bir yürüyüş yaptılar.

Akgöl Karlık Tepe ve İnatlı Mağarası arasında yapılan Cumhuriyet  yürüyüşüne Geze den Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü, Ayancıktan Ayancık Doğa Severler Gurubu, Sinop merkezden Sinop Orman Spor Kulübü, Boyabat dan Yürüyelim Arkadaşlar Gurubu, Samsun, İstanbul ve Alaçam dan dağcı doğasever toplam 115.kişi katıldı.

Bu yıl toplu olarak yapılan etkinliği Ayancık Doğa Severler Gurubu Başkanı Özgür Yılmaz Hanımefendi organize etti. Önce Akgöl’de buluşan bölge dağcı doğaseverler saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından yürüyüş güzergahında Hanönü -Ayancık sınırında olan Saray gölü, Karlık Orman Yangın gözetleme kulesi ve buradan Elekdağı Dikmen tepesi, Ilgaz Dağlarını, Sinop ve denizi seyreltiktiler. Son olarak İnaltı Mağarasında biten yürüyüş sonrası katılımcılara sunulan ikramla program son buldu.

 Bu anlamlı gün ile ilgili konuşan GERDAK-2013 YEŞİL GERZE DAĞCILIK DOĞA VE GENÇLİK SPOR KULÜBÜ BAŞKANI Birol SAZAK, “Bu anlamlı günde tüm Sinop dağcılık ve guruplarını buluşturan değerli dostum Ayandık AYANDOS Gurubu Başkanı Öznur Yılmaz a çok teşekkür ederim. Bu vesile ile bu anlamlı yılın Sinop dağcıları tarafından birlikte kutlanması bir ilk oldu. Biz hep birlikte her yıl bu anlamlı günü kutlamaya karar verdik. Seneye başka bir yerde gene birlikte kutlama kararı aldık. Yaklaşık 115 kişi katıldı emeği geçen tüm dostlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER