Dağcılar Erfelek'te Buluştu.

4. SİNOP Ulusal Dağcılık ve Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tırmanış Şenliği gerçekleşti.

Dağcılar Erfelek'te Buluştu.

 12-13 Kasım 2016’da gerçekleştirilen etkinlikle ilgili olarak Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Birol Sazak ayrıntılı bilgi verdi.

Sinop Valiliği, Sinop İl Gençlik Spor Müdürlüğü, TDF Sinop İl Temsilciliği ve 4. adet ilimiz resmi dağcılık kulübünün 12/13 Kasım 2016 da ki ortaklaşa düzenlediği  şenliğimiz bayram havası içinde geçti. Ben bir sinop aşığı ve dağcı doğasever olarak söyleyeceğim,   bu etkinliği yapmamızdaki temel amacımız Sinop ile çevre ilçelerinin  eşsiz doğasını tüm Türkiye'ye tanıtmak. Sinop ve çevresinde biz sürekli keşifler rotalar yaparak görülmeye değer yerleri tesbit etik, etmeye devam edeceğiz. İki ay önce de dağcılık kulübü olarak valilik çalışmasında (gezi kitapçığı)  gezi,  rota, yaylalar, jip safari yolları, şelaleler, tarihi izleri olan patikaların tesbit edilip kaydedildiği  projede görev aldık. Bu çalışmanın tasarımı her şeyi hazır valilik bünyesinde basıma  hazır bekliyor.

Bizler SinoPlu dağcılar olarak bu etkinlikleri çok önemsiyoruz.  Etkinlikte görevli olarak   Sinop İl Gençlik Spor Müdürlüğü, TDF Sinop İl Temsilciliği, Yeşil Gerze Dağcılık doğa ve gençlik spor kulübü , Sinop Orman Spor Gençlik Kulübü Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu SİNOP ARAMA KURTARMA AKSİ,  SİNDOSK  oluşturulan komitede yer aldı. 15 ilden katılan dağcılık kulübü temsilcileri, dağcı sporcuları ve üyeleri  katıldı. Cumartesi günü saat 10_00 kadar Sinop Öğretmenevine gelen dağcı dostlarımızın kayıtları yapıldı. Saat 11.00’ de Valilik önüne yürüdük. TDF İl temsilcisi açılış konuşmasını yaptı. Gençlik spor il müdürümüz ve Şube müdürümüz de bizimle birlikteydi. Valiliğin önünden İskele meydanındaki ATATÜRK Heykelinin bulunduğu alana kortej yürüyüşü yaptık. Dağ başını duman almış ve 10. Yıl marşı ile birlikte güzel bir yürüyüşümüz oldu. Sinop’ lu hemşerilerimiz alkışlarla gelen misafir dağcı dostlarımıza hem hoş geldin dediler hem de kutladılar. Saat 12_00 de Doğal fiyord HAMSİLOS koyuna gittik.Yarım saat moladan sonra, Türkiye’nin en kuzey uç noktası İNCEBURUN’ du rotamız.

Hep birlikte Karadeniz’in deniz kokusunu teneffüs ettik.  Misafirlere Gençlik Spor Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan kumanyalar dağıtıldı. Tekrar araçlarımıza döndük ve bu sefer rotamız yeşil deryası ERFELEK ilçesiydi. Saat 15.00’ de Erfelek ilçesine tüm dağcılarla birlikte köprüden kortej yürüyüşü yaptık. Bizleri İlçe Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Jandarma Komutanımız HOŞGELDİNİZ diyerek karşıladılar. Gençlik Spor Müdürümüz ve Şube Müdürümüzde bizlerleydi. Erfelekli hemşerilerimiz hükümet meydanında stant kurmuşlar ve kavrulan kestanelerden gelen dostlarımıza ikram ettik.  İl Gençlik Spor müdürlüğü ve İl Jandarmanın düzenlemiş olduğu belgeler, Protokol temsili olarak 7-8 kişiye katılım belgeleri verdi.  Protokol sırasıyla konuşmalarını yaptılar.  Derken kamp alanına gitme zamanı geldi. Araçlarımıza saat 16.00’ da binerek Erfelek Tatlıca Şelalelerine Saat 17.00’ ye doğru kamp alanına ulaşıp çadırlarımızı kurduk. Hep birlikte çadırlarımızın kurulacağı alanları tespit edip kurduk. Bilenler ilk defa olarak kamp yapanlara yardımcı oldu. Biz badimle hemen çadırımızı kurduk.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü akşam yemeğimize sponsoru oldu ve yemeğimizi verdi.  Menümüzde mercimek çorbası, nohut ve pilavımız vardı. Yemekler yendi, çöpler toplandı ve  kamp ateşinin etrafında toplanıp sohbete başladık.  Müzik eşliğinde Oyun havaları başladı,  Çiftetelli, halay, damat halayı, kolbastı derken eğlence tam gaz devam etti.  Tüm dağcı dostlarla birlik beraberlik içinde çok güzel bir akşam geçirerek birlikte olmaktan oyunlar oynamaktan keyif aldık. Belge almayanların belgeleri tekrar verildi. Saat 24_00 olmuş Müzik kapatılıp sessizlik yerini almıştı. Bu sefer kamp ateşi etrafında sohbetler devam etti. Uzak yoldan gelen arkadaşlar uykuya geçtiler. Horlama sesleriyle şelalenin akan sesi birbirine karımış ve ortaya süper karışık çok sesli koro çıkmıştı. Sabah Saat : 07.00’ de kahvaltı yapılmaya başlandı. saat 09.00’ da Şelale tırmanışı start aldı.  Gelen misafir dostlarımız renk armonisi içinde tırmanışlarını yapmaya başladılar. Harika bir güzellik içerisinde tırmanışlarını yapıp bitirerek geri iniş yapan dağcılar Çadırlarını toplayarak vedalaşıp geldikleri şehirlerine dönmeye başladılar.. Vedalar buruk ve hüsran olur. Biz dostlarla başka başka etkinliklerde buluşmak ve görüşmek üzere vedalaştık. Sağ salimen dağcılık şenliğinin sonuna geldik. Yolcu yolunda gerek diyerek vedalaştık ve dostlarımıza güle güle diyerek ayrıldık. Komitede bulunan; TDF il Temsilcisi, Sinop Orman Gençlik Kulübü Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu, Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor kulübü, AKSİ ve SİNDOSK kulüp temsilcilerine ve üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ve Gençlik Spor Şb Md Ramazan Yilmaz' in emeklerine sağlık. 4. Sinop Dağcılık Şenliğini çok güzel başarılı bir şekilde tamamladık.

Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor kulübü

Yönetim Kurulu Başkanı

Birol SAZAK










Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2016, 12:45
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER