Denizde 60 Sene.

Gerze’nin en eski balıkçılarından birisi.

Denizde 60 Sene.

Gerze Gündem Haberin özgün habercilik anlayışıyla hayatın içinden kesitleri evlerinize taşımaya devam ediyoruz.

İskele mevkiinde ağ onaran eski balıkçılardan Hüseyin Abi ile Gerze’deki balıkçılık üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Hüseyin Tüzün 78 yaşında. Evli ve bir çocuk babası. Doğma büyüme Gerzeli olan Hüseyin Abi balıkçılık hakkında merak ettiğimiz her soruyu yanıtladı.

Hüseyin Abi, “ Balıkçılık işi ile uğraşan ailelerin çocukları küçük yaşlarda denizi tanımaya başlar. Ben de yaklaşık 60 sene Gerze’de balıkçılık yaptım. Oğlum üniversiteyi bitirdikten sonra kendi işini kurunca ben de yaşlandığım için artık balıkçılığı bıraktım. Hem boş vakitlerimi değerlendirmek hem de arkadaşlarıma destek olmak için buradayım. Sabahın erken saatlerinde başlayan yağmurun ardından yırtılan ağları matiz yani onarma işlemine başladım. Hava şartlarına bağlı olarak derinliği 15 kulaç ve 300 göz olan elimdeki ağın birkaç günlük daha işi kaldı.

Gerze’de bu sene palamut balığında çok bolluk yaşanıyor fakat gırgır ile avlanan büyük tekneler bu denizin balığını toplayıp gidiyor. Gerzeli balıkçılarımız çok fazla palamut avlayamıyor ama avladığı balıkları balıkçılar kooperatifine verdikleri için onların sayesinde vatandaşlarımız günlük taze palamut balığına uygun fiyata sahip oluyor. Birkaç gündür havaların serinlemesi ile de deniz suyu soğudu ve balık avı kolaylaştı. Deniz suyu sıcak olduğunda balık kendini bırakıyor ve bunun sonucunda ağlara normalinden farklı görüntüde çıkabiliyor. Bu görüntü akıllara balığın bayat olduğunu getirmesin.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Haber: Özge İnce








Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 13:55
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER