Deniz’in Sigortasını Anlattı

Sigorta Brokeri Emir Yıldız Deniz ve Liman İşletmeciliği öğrencilerine hitap etti.

Deniz’in Sigortasını Anlattı

Hoca Ahmet Yesevi konferans salonunda gerçekleşen bilgilendirme konuşmasına akademik ve idari personelin yanı sıra Yüksekokulumuzun Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü öğrencileri katıldı.

Konuşmasına eğitim özgeçmişini anlatarak başlayan Yıldız, İTU Denizcilik Fakültesi mezunu ve Denizci kökenli birisi olduğundan bahsetti. Daha sonra deniz sigortacılığının Türkiye'de ki durumunu değerlendiren ve günümüz dünyasında ticaret sektöründe taşımacılığın %90 nı deniz yoluyla gerçekleştiğine vurgu yapan Yıldız, bu nedenle deniz sigortacılığının önemli bir yeri olduğunu belirtti. Sözlerine devam eden Yıldız "İlk deniz sigortacılığı İtalya'da başlasa da bu işi en ön planda yürüten İngiltere’dir . İngiltere yüz yıllar öncesinden sigortacılığı yapmaktadır.  Türkiye’de ise bu durum pekte oturaklı sistemde değil, kaynaklar İngilizce, Türkçe bir kaynak olmadığından dışa bağımlılık söz konusudur ve uluslararası iş olduğundan yabancı dilin ön planda olması gerekir. Ayrıca devletin bazı sigorta şirketlerine uyguladığı imkanlar malesef deniz sigortacılığında yoktur. " dedi.

Deniz sigortası birçok alanda uyulmaktadır diyen Yıldız  şöyle devam etti " Örneğin deniz kirliliği gemiye gelecek zararlar korsanlık ve fidye gibi durumlarda sigorta şirketleri bu zararları karşılamaktadır. Bazı durumlarda ise özellikle uluslararası sularda ve başka ülkelerin deniz sularını kirletme gibi durumlarda sigorta şirketinin finansal desteği yetersizliğinde, devlet ide hukuksal alanda içine kapsayan bir durum gerçekleşir ki Türkiye'de hukukçularının deniz hukuku yönünden başarılı olmadığı için İngiltere mahkeme kurulup orda dava görüşülmektedir. Deniz sigortacılığın önemini anlamalıyız çünkü yüzyıllarca deniz ticareti devam edecektir. " ifadelerine yer verdi.

Yıldız konuşmasının son bölümünde öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Konferans sonunda Yüksekokul Müdür Yrd. Mehmet Keskin, Emir Yıldız'a konuşmalarından dolayı teşekkür etti ve çiçek takdimiyle birlikte konferans son buldu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 17:19

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER