Dereyeri Projesi Ne Oldu?

Ayancık’ta Gelincik burnuna mahmuzlar yapılarak turizme açılması hedefleniyor.

Dereyeri Projesi Ne Oldu?

  Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün ilçeye turizm açısından katkı sağlayacağını düşünülen yeni plaj hakkında açıklamalarda bulundu.

Ayancık’ı turizm şehri yapmaya kararlı olan Başkan Ergün; "Çamurcu mevkiindeki gibi plaj alanları oluşturmak için yaptığımız çalışmalar sonucunda, ilçemiz gelincik burnuna 2 adet 100 metre uzunluğunda mahmuz projelendirilmiş ve 1 tanesi tamamlanarak hayata geçirilmiştir. Diğer mahmuz ise 2015 yılı içerisinde ihalesi yapılarak hayata geçirilecektir. Söz konusu yapılan ve yapılacak mahmuzlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak imar planına işlenmiştir. Gelincik burnunun turizme kazandırılması ve yeni bir plaj alanı oluşturmak için yapılan mahmuzların tamamlanmasıyla uzun ve geniş kumsal alanlar, denize girilebilen, güvenli ve daha stabil kıyılar oluşmasını hedefliyoruz " dedi.

  Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı tarafından hazırlanan ve ilçemiz Dereyeri bölgesini plaj yaparak turizme kazandırılmasını amaçlayan proje, bizzat Sinop milletvekilleri Engin Altay ile Mehmet Ersoy ve Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı tarafından, geçtiğimiz yıllarda dönemin Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a sunuldu. Buna rağmen bu güne kadar geçen sürede hiç bir sonuç alınamadı. Ayancık ilçesi plajlarını tek tek arttırırken, Gerze’nin bu konularda geri plana atılmasının sorumlusu merak ediliyor.

Projenin sunulduğu haberin lingi okumak için tıklayın.

//www.gerzegundemhaber.com/guncel/hizmet-icin-bulustular-h1101.html








Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2015, 16:18

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
nazmi
nazmi - 9 yıl Önce

gerze ye ne yapıldıki plaj yapılsın. gerze mahrubiyet bölgesi.

emreerme
emreerme - 9 yıl Önce

ah nazmi ahhh.

banner381
SIRADAKİ HABER