Derin Deşarj Projesi Hayata Geçiyor

Atık suların sahillerden belirli uzaklıklarda deniz dibine boru ve difüzörlerle deşarj edilmesi işlemi olarak bilinen derin deniz deşarjı için tarih belli oldu.

Derin Deşarj Projesi Hayata Geçiyor

Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma tesisi yapım işi ihalesi 12.07.2017 tarihinde yapıldı. Söz konusu  ihalenin maliyeti 5,811,835 TL olarak belirlendi. İller Bankası ile yüklenici Mezrehettin Öztürk arasında 23.08.2017 tarihinde beklenen sözleşme imzalandı. Söz konusu projeye ait yer teslimi ise 07.09.2017 tarihinde yapılmış olup, inşaat faaliyeti 1 ay içerisinde başlayacak.
Gerçekleştirilen ihale kapsamında, projelerle alakalı görüşlerini bildiren Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi;
“Uzun yıllardır peşinde olduğumuz Gerze Derin Deniz Deşarjı İhalesinin gerçekleştirilmiş olmasının sevincini ve gururunu yaşıyoruz.
Yüklenici firmayla yaptığımız anlaşma kapsamında, yer teslimi hususunda anlaşılmış olup, proje kapsamında gerçekleştirilecek çalışmaların önümüzdeki 1 ay içerisinde başlamasını planlamaktayız. İlçemize büyük katma değer sağlayacak bu projenin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim.”
Belediye Başkanlığı olarak, proje kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında siz değerli vatandaşlarımızı sık sık bilgilendireceğimizi bildirir, Gerze Derin Deniz Deşarjı Projesinin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.” dedi.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
cemaleddin
cemaleddin - 7 yıl Önce

ayni mekandan berrak gecede de bir fotograf alsalar cok güzel olurdu.

banner381
SIRADAKİ HABER