Devlet Kütüphane’ de..!

Kamu Kurum ve Kuruluşları Daire Müdürleri 2012 Yılını Atatürk Halk Kütüphanesinde Değerlendirdi.

Devlet Kütüphane’ de..!

  Gerze Kaymakamı Metin Kubilay tarafından bugün saat:09.00’ da düzenlenen değerlendirme ve sohbet toplantısı Gerze Kaymakamı Metin Kubilay’ ın başkanlığında, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Akça ve ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının daire müdürlerinin katılımı ile gerçekleşti.

Açılışta yaptığı konuşmada Kaymakam Metin Kubilay; ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının, son günlerini yaşamakta olduğumuz 2012 yılına ait faaliyetlerini değerlendirmek ve 2013 yılındaki hedeflerin belirlenmesi amacıyla bu toplantıyı düzenlediğini ifade ederek, hizmetlerde emeği geçen kamu personeline ve ilçenin tanıtımı görevini büyük bir özveri ile gerçekleştiren basına teşekkür ediyorum” dedi.

İlçedeki kamu kuruluşlarının daire müdürleri sırasıyla 2012 yılına ait faaliyetleri ve 2013 yılındaki hedefleri hakkında bilgi verdi. İlk konuşmayı mazereti nedeniyle toplantıdan erken ayrılmak durumunda kalan Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Şevket Terkan yaptı.  Başhekim Terkan konuşmasında;

2012 yılında hastanede daha önce mevcut olmayan yeni bölümlerin açılarak atamaların yapıldığını ve hastanenin güçlendiğini, diyaliz ünitesinin açılarak, 4 adet diyaliz cihazının bakanlıkça hastaneye verildiğini ve acil yardım istasyonunun ise 2013 yılında açılacağı bilgisini verirken, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan ise;

2012 yılında 262 olaya müdahale ettiklerini, 11 aranan şahsı yakaladıklarını, sorumluluk bölgelerinde 5 önemli olay yaşandığını, Bedire bölgesinde meydana gelen boğulma olaylarına müdahale ettiklerini ve bu olayları önlemek için tedbirler aldıklarını belirterek, yeni hizmet binalarının yapımına 2013 yılında başlanacağını ve lojman binasının açılacağı bilgisini verdi.

İlçe Emniyet Müdürü Hasan Akça 2012 yılında ilçede 342 asayiş olayı cereyan ettiğini, müdürlüklerince olaylara en kısa sürede müdahale edilerek yasal gereklerinin yerine getirildiği bilgisini verirken, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç ise;

2012-2013 yılında 3.000’ e yakın öğrenciye, 350 eğitimci ile hizmet verdiklerini, eğitimin 4+4+4 yeni eğitim sistemi ile devam ettiklerini, SBS sınavlarında ivme kazanarak %43.2 lik artışla il 2.si olduklarını, YGS sınavlarında ise il 4. sü olduklarını belirtirken başarı grafiklerinin sürekli yükseldiğini ve  ilçedeki 2 okulun beyaz bayrak başarı ödülü aldığını ifade etti.

Halk Kütüphanesi Müdürü Suat Altuntaş ise;

Kütüphanenin 2012 yılında yeniden modernize edilerek çağdaş ve yeterli bir yapıya kavuşturulduğunu, kütüphaneye güvenlik kameraları yerleştirildiğini, 2012 yılında 4 yazarı ilçemiz öğrencileri ile buluşturduklarını, hedef kitlenin ilköğretim okulu öğrencileri olduğunu ve çocuk bölümündeki kitap sayısının 5.000 olarak planlandığı belirten Müdür Suat Altuntaş, toplam kitap sayısının 14.160 olduğunu ve okullardan düzenli olarak sınıfların geldiğini, öğretmenevine yapılması planlanan çocuk kütüphanesinin tamamlanmasından sonra mevcut salonunun lise ve üniversiteli öğrencilere tahsis edileceğini sözlerine ekledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sümeyye Çalmaz ise yaptığı konuşmada; 2012 yılında kapalı spor salonundaki sıcaklığı ayarlamak için radyan sisteme geçildiğini, salonun iç ve dış boyasının yapıldığını, sporcu sayısının arttığını ve lisanslı sporcu sıralamasında ilk beşte olduklarını, gençlik spor merkezi projelerini ise 2013 Mayıs ayında hizmete açacaklarını ifade etti.

Gerze Kaymakamı Metin Kubilay ise yapılan açıklamalardan sonra emeği geçenlere tekrar ayrı ayrı teşekkür ederken, gerçekleştirilecek yeni bir projenin müjdesini verdi. Kubilay yaptığı açıklamada;

“2013 yılındaki en önemli hedeflerimizden biri de Pirahmet köyünde hayata geçirilecek Bal Ormanı Projesidir. Uygulama ilçe arıcılığı için bir başlangıç olacak, verileri daha da somutlaştırarak, projeye devam edeceğiz, arıcılığı ileri boyutlara taşıyarak ileride bu coğrafyada marka olmak hedefimiz var” dedi.








Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2012, 10:21
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER